13 Kasım 2021 Cumartesi

Babacan: Papua Yeni Gine Kinası TL’den değerli

DEVA Partisi lideri Ali Babacan doların 10 TL’ye çıkması üzerine, “Bu iktidar, bu milletin parasını da itibarını da pul etti. Papua Yeni Gine Kinası, Türk Lirası karşısında yüzde 86 daha değerli. Siz hukuku tanımazsanız, dürüst ve liyakatli kadrolarla çalışmazsanız, adaleti yerlerde süründürürseniz, işte millî paranız da böyle yerlerde sürünür.” dedi.

BOLD – Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dolar kurunun rekor kırarak 10 TL’ye çıkmasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Paranın itibarı milletin itibarıdır” sözlerini hatırlatan Babacan, “Bu ülkenin insanları Dolar 10 lira olunca ekmeğin 2 buçuk lira olacağını iyi biliyor. Döviz kuru artınca iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini ilkokul çocukları bile biliyor” dedi.

BULGAR LEVASI TL’DEN YÜZDE 110 DEĞERLİ

Videolu açıklama yapan Babacan, “Bulgar Levasının, Türk lirası karşısındaki değeri yüzde 110 daha fazla. ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz’ diyenler, ‘rekabetçi kur’ diyenler, paramızın değersiz ve itibarsız hale gelmesiyle milletimize çok ağır bedeller ödettiler, ödetiyorlar.” dedi.

DAHA ÖNCE YAPTIK, YİNE YAPARIZ

Türkiye ekonomisinin krize sürüklenmesi karşısında kahrolduğunu belirten Babacan, “2008’de tüm Avrupa krizden geçerken, Avrupa’da insanlar yoksullaşırken, biz ülkemizi o krizlerden korumayı başardık. Amerika’da, milyonlarca insan işsiz kalırken, trilyonlarca dolarlık zararlar yaşanırken, biz ülkemizde istihdamı artırdık. Çok daha kötü günlerde, ülkemizi başarıya ulaştırdık. Daha önce yaptık, yine yaparız.” diye konuştu.

BİZ AYRILDIĞIMIZDA DOLAR 2,92 LİRAYDI

Ekonominin yönetiminde olduğu dönemde başarılı olduklarını söyleyen Babacan, “Bizlerin hükûmetten ayrıldığı tarihte; 1 dolar, 2 lira 92 kuruştu. Sayın Erdoğan, tüm yetkiyi tek elde toplayarak taraflı, partili cumhurbaşkanı seçildiği tarihte, 25 Haziran 2018’de 1 dolar, 4 lira 65 kuruştu. Bugün dolar kuru 10 liraya dayandı. Partili taraflı cumhurbaşkanı göreve başladı başlayalı dolar kuru 2 kattan fazla arttı. Gerçekten, aklımız havsalamız almıyor. Bu iktidar, tam bir mirasyedi gibi, varımızı yoğumuzu harcadı, ülkemizi değersizleştirdi. Bu ülkenin mirasyedilere ihtiyacı yok.” ifadesi kullandı.

Babacan: Papua Yeni Gine Kinası TL’den değerli yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder