12 Kasım 2021 Cuma

Cem Küçük yine ekonomi uyarısı yaptı: Doları durdurun yoksa…

İki ay önce market fiyatlarındaki pahalılığı gündeme getiren Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, hükumeti ekonomi konusunda yine uyarıp doların yükselişinin durdurulmasını istedi.

BOLD – AKP’ye yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Türk Lirası’nın döviz karşısında yaşadığı değer kaybı nedeniyle iktidara “Böyle giderse işler zorlaşacak” uyarısı yaptı.

DOLARIN YÜKSELMESİ FİYATLARIN ARTMASI ANLAMINA GELİYOR

“Baylar bayanlar, doları durdurun yoksa…” başlıklı yazısında dolar/TL kurunun 9.97’ye ulaştığına dikkat çeken Küçük, “Ülkemizde elektrikten doğalgaza, ilaçtan kozmetiğe kadar birçok ürün ithal. Bu da fiyatların artması anlamına geliyor. İki sene önce 4 bin TL fena bir maaş değildi. Şimdi ise iki sene öncenin 2 bin TL’si gibi” dedi.

FAKİRLEŞTİK SÖYLEMİ YAYILIYOR

Döviz arttığında cari açığın kapanmasına etki ettiğini ancak halktaki algının böyle olmadığının altını çizen Küçük, “fakirleştik” söyleminin kulaktan kulağa yayıldığını belirtti. Küçük, “Hükûmet memurlara son iki yılda yüzde 30 ila 40 arası zam verdi. Görece memur maaşları daha iyi. Ama özel sektör maaşları iyi değil” dedi.

PAHALILIKTAN ŞİKAYET ETMİŞTİ

Eylül ayında da ekonomi konusunda hükumeti uyaran Küçük market fiyatlarının can yaktığını belirtip, “200-300 TL veriyorsunuz, aldıklarınız 4 kişilik bir aileye belki 1 hafta bile yetmiyor. Abartmadan söylüyorum, fiyatlar can yakıyor… Sofrasını kuramayan, çocuğunu doyuramayan insanlar öfkesini her demokraside iktidara yöneltir. AK Parti ne yapıp edip hayat pahalılığına, özellikle marketlere bir çare bulmalı…” demişti.

KHK’lı öğretmenin servis arabasına el konuldu

Cem Küçük yine ekonomi uyarısı yaptı: Doları durdurun yoksa… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder