9 Kasım 2021 Salı

Mafyaya vicdan muhasebesi yaptıran Erdoğan rejiminden işkenceciler de şikayetçi

AKP’nin bulaştığı suçlara isyan eden eden Sedat Peker, rejimin yaptıklarına verdiği tepkinin vicdani olduğunu söyledi. Geçmişte yaptığı işkenceleri anlatan eski MİT’çi Mehmet Eymür ise günümüzde yapılan işkencelerin ölüm ve kaybolmalarla sonuçlandığını belirterek, “Bugün daha ağır işkenceler var” diye konuştu.

BOLD – Çete liderliği suçlamasıyla yıllarca hapis yatan Sedat Peker’in, Youtube kanalından başlattığı ifşa serisi Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Peker, AKP’liler ve AKP’lilerle iş tutanların işlediği suçları bir bir anlatıyor. Peker, ulusal ve uluslararası onlarca suç saydı. Bunların başında uyuşturucu trafiği, iş insanlarının malına çökme, yolsuzluk, kara para aklama gibi suçlar geliyor.

PEKER’İN VİCDANİ TEPKİSİ

Sedat Peker, son ifşalarında ise AKP ile muhalefete kurdukları kumpasları itiraf etti. Lütfü Türkkan olayında şehitler üzerinden muhalefete kumpas olduğunu söyleyen Peker, kendisinin de eskiden bu tür kumpaslarda görev aldığını söyledi.

itiraflarını vicdani tepki diye özetleyen Sedat Peker, “Olayın Muhalefetin yaptığı esnaf gezilerinin halkta karşılık bulması üzerine Bingöl’de yaşanan olay koordine edildi. Ben uzaklarda olan bir gözlemci olarak bir adaletsizlik olduğuna dikkat çekmek istedim. Bingöl’de yapılan provokasyonun çok daha büyüklerinin şahsım üzerinden geçmişte yapıldığını delilleriyle anlattım. Buna vicdani bir tepki diyebilirsiniz” dedi.

EYMÜR’ÜN İTİRAFLARI

Mafyaya vicdan muhasebesi yaptıran AKP yönetimine sonunda işkenceciler de isyan etti. Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, devlet içinde yapılan işkenceleri itiraf etti.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’na konuşan Eymür, “Pişmanlık duyur musunuz” sorusuna şöyle cevap verdi: “Duymam, çünkü aşırı bir şey yapmadık. Daha çok taktikleri kullanmak istedim. Bizim hanım arkadaşları bağırtırdık. “Kızını aldık” derdik sonra suçluya. Bağıran bizim arkadaşımız. “Konuşacaksan konuş sıkıntıya girecekler yoksa” derdik mesela. Tiyatro yapardık biraz.”

Erdoğan rejiminde ağır işkencelerin yapıldığını söyleyen Eymür, “E bugün daha ağır işkenceler var, ölümler var. Kayıp MİT mensubu var sorguya alınan” diyerek Erdoğan rejiminin geçmişe oranla daha fazla ve ağır işkence uyguladığını söyledi.

ORHAN İNANDI’NIN GÖRÜNTÜLERİ

İşkencenin muteber bir şey gibi görülemeyeceğini söyleyen Eymür, “Ancak sadist ruhlu insanlar böyle bakar” ifadelerini kullandı.

MİT operasyonuyla Kırgızistan’dan kaçırılarak Türkiye’ye getirilen eğitimci Orhan İnandı’nın işkence gördüğüne ilişkin fotoğraflar yine MİT tarafından basına servis edilmişti.

İşkenceyi savunan eski MİT mensubu Mehmet Eymür: Şu an daha ağır işkenceler var

Mafyaya vicdan muhasebesi yaptıran Erdoğan rejiminden işkenceciler de şikayetçi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder