10 Kasım 2021 Çarşamba

“Karamollaoğlu’nun yerinde olsam kanepeye uzanırdım”

Erdoğan’ın parti liderlerini ziyareti kapsamında Saray’a gelen Temel Karamollaoğlu’na oturması için yanındaki koltuk yerine uzaktaki kanepeyi işaret etmesi kriz doğurdu. Sosyal medyada da gündem olan olaya çeşitli kesimlerden ilginç tepkiler yükseldi.

BOLD – Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti liderlerini ziyareti kapsamında bugün Beştepe’de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Erdoğan ile Saray’da bir araya gelen Saadet lideri Temel Karamollaoğlu bir sürprizle karşılaştı. Erdoğan Karamollaoğlu’nu yanındaki koltuğu oturtmadı, uzaktaki bir koltuğu işaret etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Karamollaoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugüne randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Teşekkür ediyorum ilginiz için” diye konuştu.

SP’DEN TEPKİ

Yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşmeye, koltuk krizi damga vurdu. Krize SP’den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’dan geldi.

Kaya, konuya ilişkin “Ev sahibi sayın cumhurbaşkanı ve kendi protokolünü uyguladı. Ancak diğer parti başkanlarına da bu protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum” derken, görüşme talebinin Karamollaoğlu’nun tüm parti liderleriyle görüşme programı kapsamında kendilerinden geldiğini belirtti.

BAHÇELİ KOLTUĞA OTURDU

Kriz sosyal medyada da gündem oldu. Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede Bahçeli’yi yanındaki koltuğa oturtmuştu.

AŞAĞILAMAK İÇİN

Erdoğan’ın kibrine dikkat çeken gazeteci Metin Cihan, “Nasılsınız diye soruluyor yanıt vermiyor. Konuğunun yüzüne bile bakmıyor. Erdoğan’ın ifadesinde her zerresine kadar kibir ve küçümseme var. Aşağılamak için, yalnız ve yalnız bunun için, yanındaki koltuğa bile oturtmuyor. Karamollaoğlu bu aşamada artık şaşkınlığını gizleyemiyor” ifadelerini kullandı.

KANEPEYE GEÇ SAHNESİ

Kanepe krizine atıfta bulunan milli yüzücü Derya Büyükuncu da, Titanic filminin unutulmaz “kanepeye geç” sahnesini hatırlattı.

Bir sosyal medya kullanıcısının, “Karamollaoğlu’nun yerinde olsam kanepeye uzanırdım” paylaşımı ise beğeni topladı.

Gazeteci İsmail Saymaz da “Neyse ki tabure vermemişler” diyerek tepki gösterdi.

 

 

Erdoğan, Bahçeli’yi yanındaki koltuğa oturmuştu: Saadet Partisi liderine farklı protokol

 

“Karamollaoğlu’nun yerinde olsam kanepeye uzanırdım” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder