11 Kasım 2021 Perşembe

TÜGVA’lı olmadığı için öldü

Ataması yapılmayan Beden Öğretmeni 23 yaşındaki Fedai Altun çalıştığı inşaat işinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Fedai öğretmenin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar ise yürek burktu.

BOLD – Türkiye, bir süredir Erdoğanların kontrolündeki AKP’nin kadrolaşma aygıtı haline gelen Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) ifşa olan belgelerini konuşuyor. Gazeteci Metin Cihan, yaklaşık 1 aydır vakıf içerisinden sızan belgeleri sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Belgelerde, MİT, TSK, yargı ve emniyet başta olmak üzere devlet kadrolarına yapılan torpilli alımlar ortalığa saçıldı. Atanamayan memur adayları ise duruma sosyal medyadan tepki gösteriyor.

ÖĞRETMENİN KAHREDEN ÖLÜMÜ

O adaylardan biri de Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Dilek mahallesinde çalışan beden öğretmeni Fedai Altun. Sosyal medya hesabından aldığı 83 puana rağmen atamasının yapılmamasını protesto eden Altun, çalıştığı inşaattaki trafonun dış cephe boyasını yaparken yüksek gerilime kapıldı.

Hayatını kaybeden Altun’un geçimini sağlamak için memleketi Van’dan taşeron bir firma aracılığıyla Malatya’ya boya yapmak için geldiği öğrenildi.

Genç öğretmenin sosyal medya paylaşımları ise yürek burktu. Altun bir ay önce yaptığı paylaşımda aldığı yüksek KPSS puanını paylaşarak, “Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)” dedi.

TORPİLİ BİTİRECEĞİM

Yaşanan trajedi karşısında “içim yanıyor” diyerek Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şıu paylaşımı yaptı: “Gençlerimizin önce hayallerini sonra hayatlarını çaldılar. Atanmadığı için inşaatta çalışan 23 yaşındaki Fedai Öğretmen, elektrik trafosunu boyarken hayatını kaybetti. Yüreğim yanıyor. Lakin, Fedai Öğretmen’in anısı önünde and olsun ki; kamuda torpili kökten bitireceğim!”

Eymür’ün röportajında kimsenin konuşamadığı iki ifşa

TÜGVA’lı olmadığı için öldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder