9 Kasım 2021 Salı

Marmara Üniversitesi Erdoğan’a rağmen diplomayı neden saklıyor?

Tayyip Erdoğan’ın “Belki rektör açıklarsa inanırlar” diyerek arşivden çıkartılması talimatı verdiği üniversite diploması Marmara Üniversitesi Rektörlüğünün ‘özel hayat’ engeline takıldı.

BOLD – Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diploması hakkında yaptığı bilgi edinme başvurusunu reddetti. Üniversite yaptığı açıklamada “Mezun olan öğrencilerimize ait bilgiler, reşit olan kişinin bilgisi, rızası ve onayı dışında üçüncü kişilerle paylaşılmamaktır” dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili YSK’ye, TBMM’ye, ÖSYM’ye, MSB’ye, Eyüp Lisesi’ne, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ye başvurarak 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Erdoğan’ın diploma bilgisinin kamuoyu ile paylaşılmasını istemişti.

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

HKP avukatlarının başvurusu üzerine Marmara Üniversitesi’nden açıklama yapıldı. Rektör adına başvuruyu yanıtlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, herhangi bir işlem yapmadıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Kurt başvuruya yanıtta şu ifadeleri kullandı: :

“Üniversitemizde kayıtlı, ilişiği kesilmiş ve tabi olduğu müfredat programını tamamlayarak mezun olan öğrencilerimize ait bilgiler, kişisel verilerin gizliliği kapsamında olduğundan, reşit olan kişinin bilgisi, rızası ve onayı dışında yakın akrabası olsa dahi üçüncü kişilerle paylaşılmamaktır.”

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU REDDETTİ

HKP avukatları, 10 Haziran 2021’de Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili olarak Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na (BEDK) da başvuruda bulundu. HKP’nin başvurusu üzerine BEDK toplandı. Kurul, HKP’nin başvurusunu “özel hayatın gizliliği” kapsamında değerlendirerek oy birliği ile reddetti.

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu HKP’ye verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi:

“Halkın Kurtuluş Partisi’nin itirazının reddi ile; Başvuru sahibinin itirazına konu başvurusunda yer alan talebinin özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması halinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, mesleki ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler kapsamında olduğu, dolayısıyla 4982 sayılı Kanunda düzenlenen ‘Bilgi Edinme Hakkının Sınırları’kapsamındaki bilgi ve belgelere yönelik olduğu ve başvuru sahibinin itirazına konu başvurusunda yer alan taleplerine ilgili idarece verilen cevapların yerinde ve yeterli olduğu değerlendirildiğinden anılan Kanunun ‘Özel hayatın gizliliği’ başlıklı 21’nci maddesi ile Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in ‘Özel hayatın gizliliği’ başlıklı 32’nci maddesi uyarınca karşılanamayacağından itirazın reddine karar verilmiştir”

İDARE MAHKEMESİ JET HIZIYLA REDDETTİ

HKP avukatları 10 Ekim 2021’de BEDK’nin kararının yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi için Ankara 9. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ankara 9. İdare Mahkemesi, HKP’nin davayı açma ehliyetinin olmadığı gerekçesiyle başvuruyu jet hızıyla reddetti.

HKP, Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin verdiği karara karşı Ankara Bölge İdare Mahkemesine giderek İstinaf’a başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

ERDOĞAN: ARŞİVDEN ÇIKART ŞUNLARI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada diploma tartışmalarına değinmiş ve üniversitenin rektörü Mehmet Emin Arat’a diplomayı bulma çağrısı yapmıştı.

Erdoğan, konuşmasında, “Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar belki rektör açıklarsa inanırlar. Okulumuz zaten gereken açıklamayı yaptı” ifadelerini kullanmıştı.

O tarihten bu yana Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Erdoğan’ın diploma bilgilerini kamuoyu ile paylaşmadı.

Mafyaya vicdan muhasebesi yaptıran Erdoğan rejiminden işkenceciler de şikayetçi

Marmara Üniversitesi Erdoğan’a rağmen diplomayı neden saklıyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder