12 Kasım 2021 Cuma

BİM de fiyat artışından şikayetçi: Uygun fiyatla şeker tedarik etmekte zorlanıyoruz

Rekabet Kurumu’nun geçtiğimiz hafta 1 milyar liraya yakın ceza kestiği Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden BİM, şeker fabrikalarının son günlerde satışı azaltması nedeniyle uygun fiyatlı şeker tedarikinde zorlandıklarını açıkladı.

BOLD – AKP yönetimi, artan döviz kuru ve yüksek zamlarla mücadele etmekte zorlanıyor. Çareyi, suçu toptancılara ve marketlere atmakta buluyor. İktidarın günah keçisi ilan ettiği ve en yüksek cezayı kestiği market zinciri ise daha önce AKP’ye yakınlığıyla bilinen BİM marketler zinciri.

Son günlerde toz ve küp şekerin bulunmadığı iddia edilen BİM, yaptığı açıklamayla bir gerçeği ortaya koydu ve temel gıda ürünlerinden birisi olan şekeri ‘uygun fiyatla tedarik etmekte zorlandıklarını’ açıkladı.

İKTİDARIN GÜNAH KEÇİSİ OLDU

Rekabet Kurumu tarafından açılan soruşturmada fahiş fiyat uygulama suçundan 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası kesilen 5 zincir market ile 2 tedarikçi firmadan en çok cezayı BİM marketler zinciri almıştı. 958 milyon TL ceza kesilen BİM market zincirinde 1 haftadır toz şeker ve küp şekerin bulunmadığı ve rafların boş kaldığı yönünde iddialar sosyal medyada dolaşıyordu.

Bir sosyal medya kullanıcısının “Bulunduğum şehirdeki BİM mağazalarında 1 haftadır şeker yok; toz da, küp de.” ifadelerini kullandığı stok sorununa ilişkin BİM, bir açıklama yaptı.

TEDARİKTE ZORLANIYORUZ

Açıklamada, “Şeker fabrikaları son günlerde satışı azalttı. Bu nedenle uygun fiyatlı şeker tedarikinde zorlanıyoruz” denildi.

Türkiye’deki şeker üretiminin AKP iktidarı döneminde özelleştirilen Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yapıldığını hatırlatan BİM, “Şekerin piyasa fiyatı da devletimizin yönetimindeki üretici kuruluşun satış fiyatına göre oluşmaktadır. Şirketimiz bu şekilde oluşan şeker piyasasından temin ettiği şekeri, düşük kar ve asgariye indirilmiş işletme maliyeti ile tüketiciye ulaştırmak gayreti içindedir.” dedi.

Şeker fabrikalarının son günlerde şeker satışını neredeyse durdurduğunu vurgulayan BİM, “Diğer üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan sinyali verdi, Rekabet Kurumu cezayı kesti: Listenin başında BİM var

BİM de fiyat artışından şikayetçi: Uygun fiyatla şeker tedarik etmekte zorlanıyoruz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder