8 Kasım 2021 Pazartesi

Ali Babacan’dan ‘hileli seçim’ itirafı: Kullanılmayan oylara mühür basıp…

Seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Babacan’ın “Oy kullanmayan vatandaşların oylarına mühür basıp tek bir partiye kullanılıyor. Bunu daha önce gördük” sözleri AKP’nin seçimlerde hile yaptığı tartışmalarını doğurdu.

BOLD – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuk olduğu FOX TV’deki son açıklamaları itiraf niteliğinde. Uzun bir süre AKP’de bakanlık yapan Babacan, geçmiş seçimlerde hile yapıldığını söyledi.

Seçimde yapılan hilelerin yöntemlerini de anlatan Babacan, “Seçimi açık farkla kazanmak lazım ki hile yapılamasın. Sandıkları korumak lazım. Oy kullanmayan vatandaşların oylarına mühür basıp tek bir partiye kullanılıyor. Bunu daha önce gördük” dedi.

Babacan’ın açıklamaları sosyal medyada gündeme oturdu. Gazeteci Said Sefa açıklamanın açık itiraf olduğunu belirterek, “Babacan, FOX’taki programda AKP’nin seçimlerde hile yaptığını açık etmiş” ifadelerini kullandı.

Babacan’ı etiketleyen Ahmet Şık, “‘Özellikle oy kullanmayan vatandaşların oylarına mühür basıp tek bir partiye kullanılıyor, bunu daha önce gördük’ demişsiniz. Hangi seçimde gördünüz onu da açıklayın bilelim. Kastettiğiniz ‘tek parti’ AKP ya da MHP mi? Hileli seçimler sırasında siz AKP’de miydiniz? Neden itiraz etmediniz? Neden şimdiye dek açıklamadınız?” sorularını yöneltti.

Erdoğan’ın mı Türkiye’nin mi sağlığı daha kötü?

Ali Babacan’dan ‘hileli seçim’ itirafı: Kullanılmayan oylara mühür basıp… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder