10 Kasım 2021 Çarşamba

Baskın seçim mi geliyor? AKP’den üst üste asgari ücret açıklaması

AKP’li yetkililerden üst üste asgari ücret açıklaması gelmeye başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle halkın alım gücünün düştüğüne vurgu yapılan açıklamalarda asgari ücrete beklentilerin üzerinde bir artış yapılacağının vurgulanması dikkat çekti.

BOLD – 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için taraflar masaya oturmaya hazırlanırken AKP’li yetkililerden art arda çalışanları memnun edecek açıklamaların gelmesi dikkat çekti. Bu açıklamalar “ufukta bir baskın seçim mi var?” sorusunu akıllara getirdi.

BİNALI YILDIRIM: HALKIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Koronavirüs salgınının ekonomiye etkileri nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, asgari ücretin arttırılması konusunda herkesin mutabık olduğunu çünkü alım gücünün azaldığını söyledi. Emekli ve nispeten düşük gelirlilerin zorlandığını dile getiren Yıldırım, “Devletin görevi buna tedbir almaktır. Fildişi kulelerden aşağı bakarak çözüm üretemeyiz” dedi.

KURTULMUŞ: BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAĞIZ

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da asgari ücret zammında emekçilerin beklentilerini karşılayacaklarını açıkladı. Enflasyonun artmakta olduğunu gördüklerini ve hayat pahalılığının vatandaşı rahatsız ettiğini bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, vatandaşın alım gücünü arttıracak ilave tedbirlerin gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

AKP’Lİ ÖZKAN: ARTIŞ VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Asgari ücret açıklaması yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da vatandaşın yüzünü güldürecek bir artış yapacaklarını kaydetti. Halkı zor duruma düşüren ekonomik krizin etkilerini koronavirüs salgınıyla ilişkilendiren Özkan,“Salgının bütün sosyal ve ekonomik sıkıntılarını bertaraf edecek yeni müjdelerimiz olacak. Alım gücü kuvvetlenecek. Vatandaşımızın memnuniyetini sağlayacak bir rakam olacak. Salgının ekonomik etkilerini sıfırlayacak, salgın öncesi dönemdeki ekonomik ortamı inşa edecek, vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını giderecek bir rakam olacak” dedi.

CEM KÜÇÜK: 3.550 – 3.750 ARASI OLACAK

AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazetecilerden Cem Küçük, katıldığı bir TV programında, asgari ücretin 3550-3750 lira arasında olacağına yönelik duyum aldığını ifade etti. Gazeteci Yazar Abdulkadir Selvi de köşe yazısında asgari ücretin net olarak 3 bin 500 ya da 3 bin 600 lira olmasının üzerinde durulduğunu kaydetti.

Erdoğan seçime hazırlanıyor: Yeni Somalar yaşanabilir

Baskın seçim mi geliyor? AKP’den üst üste asgari ücret açıklaması yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder