10 Kasım 2021 Çarşamba

Vatandaş hiç iyi değil! Salçayla kaçan kadın, uzun askıda ekmek kuyrukları…

Gıda fiyatlarındaki hızlı yükseliş hayat pahalılığını katladı. Tahıl ürünlerine gelen zamlar yüzünden ekmek 2,5 TL’den satılıyor. İzmir Buca’daki askıda ekmek kuyruğu ve evden kaçarken 5 kiloluk domates salçasını da yanında götüren kadın Türkiye’nin gündeminde.

BOLD – Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Manisalı 50 yaşındaki Erdal Kahveci, eşi Zennure’nin bulunması için yardım istedi. Karısının 5 kiloluk domates salçasını da alarak evden kaçtığını söyleyen Kahveci, “Karım Zennure beni 10 kilo patlıcan almaya yolladı. Patlıcanları alıp eve döndüğümde kendisini bulamadım. 5 kiloluk salçayı da alıp gitmiş. Telefonla aradığımda ulaşamadım” dedi.

Salçayla kaçan kadın Türkiye’nin konuştuğu konu haline geldi.

ASKIDA EKMEK KUYRUĞU

Un fiyatlarının Ocak ayından bu yana yüzde 40’dan fazla, işletme giderlerinin de yüzde 35 civarında zamlanmasından şikayet eden fırıncıların zam talepleri 2 ay sonra kabul edildi. Ekmek bir süredir 2,5 TL’den satılıyor. Böylece ekmek son 20 ayda 3 kez zamlanmış oldu.

İzmir Buca’da ise bir fırının önünde çekilen görüntü yürek burktu. Fırın önünde metrelerce uzayan kuyruğun ‘askıda ekmek’ kuyruğu olduğu öğrenildi.

GIDA DAHA DA ZAMLANACAK

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’a konuşan Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkan Hüseyin Demirtaş, Ekim ayında tavuk eti fiyatının yüzde 64, ayçiçeği yağının yüzde 60.8, margarinin yüzde 53.8, mercimeğin yüzde 41.8, süt ve yoğurdun yüzde 35, nohudun yüzde 34.4, ekmeğin yüzde 26.4 zamlandığını anlattı.

Rekoltenin söylenenden çok daha düşük olduğunu söyleyen Demirtaş, ” Tahıl ürünleri üretim miktarlarının bir önceki yıla göre yüzde 5.5 azalarak yaklaşık 35.1 milyon ton olacağı; aynı dönemde buğday üretiminin yüzde 7.3 azalarak 19 milyon ton, arpa üretiminin yüzde 6 azalarak 7.8 milyon ton, nohut yüzde 12.7 azalarak 550 bin ton olacağı belirlenmiştir.

Ancak alandan aldığımız bilgiler rekoltelerdeki düşüşün bu rakamların çok üzerinde olduğu yönündedir. Örneğin buğdaydaki rekolte 17 milyon ton, arpa rekoltesi ise 6 milyon ton olarak tahmin edilmektedir. Baklagillerde de gerçek düşme oranı resmi rakamların çok daha üzerindedir.”

Demirtaş, “Bu tablo, önümüzdeki dönemde de gıda ve tarım ürünlerinin bu oranda zamlanacağını göstermekte” dedi.

“Karamollaoğlu’nun yerinde olsam kanepeye uzanırdım”

Vatandaş hiç iyi değil! Salçayla kaçan kadın, uzun askıda ekmek kuyrukları… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder