11 Kasım 2021 Perşembe

Halk, dış güçlere inanmıyor: Geçim sıkıntısının sorumlusu Erdoğan

Türkiye’de halkın bir numaralı gündemi ekonomik kriz olduğunu araştırmalar da ortaya koydu. Ekim ayında yapılan araştırmaya göre halkın yüzde 85’i Türkiye’nin acil sorununun ekonomik kriz, işsizlik ve geçim sıkıntısı olduğunu söyledi. Krizin sorumlusu olarak ise Tayyip Erdoğan gösterildi.

BOLD – Son günlerde yapılan bir kamuoyu araştırması halkın gündeminin geçim sıkıntısı olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 85’i Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken sorunu olarak “ekonomik kriz, işsizlik ve geçim sıkıntısı”nı dile getirirken, bunun sorumlusu olarak da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gösterildi.

HALK “DIŞ GÜÇLER”E ARTIK İNANMIYOR

Yöneylem Araştırma Şirketi’nin 27 Ekim– 3 Kasım tarihleri arasında yapılan araştırma 27 ilde 2 bin kişiyle görüşülerek gerçekleşti. Araştırmada, siyasetle birlikte vatandaşa ekonominin durumu da soruldu. “Türkiye ekonomisinin mevcut durumundan kim sorumludur?” sorusuna; yüzde 55.3 “Erdoğan”, yüzde 11 “Ekonomi bakanları”, yüzde 26.1 “Dış güçler”, yüzde 7.6 “Bilmiyorum” cevabını verdi.

EN BÜYÜK SORUN GEÇİM SIKINTISI

Seçmenlere, “Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken sorunları nelerdir?” diye soruldu. Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken sorunu olarak “ekonomik kriz, işsizlik ve geçim sıkıntısı” üçlüsünü gösterenlerin oranı yüzde 85 oldu. Türkiye’nin sorunları listesinde ilk beş sırada şunlar yer aldı: Ekonomik kriz: Yüzde 58.9. Enflasyon/hayat pahalılığı: Yüzde 16.5. İşsizlik: 15.1. Adaletsizlik: Yüzde 9.5. Eğitim: Yüzde 8.9.

HER EVDE İŞSİZ VAR

Araştırmaya göre, her hanede en az bir kişi iş arıyor ya da işsiz. Seçmenlerin yüzde 48.5’i geçtiğimiz ay ödeyemediği bir faturası ya da karşılayamadığı bir zorunlu ihtiyacı olduğunu söylüyor.

“ÜLKE KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

“Sizce Türkiye iyi mi, yoksa kötü mü yönetilmektedir?” sorusuna araştırmaya katılanların, yüzde 63’ü “Kötü yönetiliyor”, yüzde 23.4’ü “İyi yönetiliyor” yanıtını verdi. Erken seçime gidilip gidilmemesi ile ilgili soruya ankete katılanların yüzde 54.8’i erken seçim isterken, yüzde 38.9 erken seçime karşı olduğunu dile getirdi.

ERDOĞAN’A ASLA OY VERMEM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 57

Kamuoyu araştırmasına göre Cumhur İttifakı’nın oyu erimeye devam ediyor. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldıktan sonra Millet İttifakı’nın oyu yüzde 43.4, Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 38.2 olarak belirlendi. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan’a oy verir misiniz?” sorusunu seçmenlerin yüzde 57’si “Asla oy vermem”, yüzde 33.5’i “Kesinlikle oy veririm” şeklinde yanıtladı.

Vatandaş hiç iyi değil! Salçayla kaçan kadın, uzun askıda ekmek kuyrukları…

Halk, dış güçlere inanmıyor: Geçim sıkıntısının sorumlusu Erdoğan yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder