8 Kasım 2021 Pazartesi

Erdoğan’ın mı Türkiye’nin mi sağlığı daha kötü?

Türkiye Erdoğan’ın sağlık sorununa kilitlenmişken ülkenin sağlık sistemi de alarm veriyor. Ağır iş yükünden istifa eden doktorlar, yüksek döviz kuruyla artan ilaç ve tıbbi cihaz maliyetleri yüzünden sağlık sistemi çoklu organ yetmezliği yaşıyor.

BOLD – Türkiye’nin sağlık sistemi “SOS” veriyor. Dr. Rümeysa Berin Şen’in 36 saatlik nöbet sonrası trafik kazasında hayatını kaybetti. Sağlıktaki sorunlar bir kez daha gözler önüne serildi. Milyarlık şehir hastaneleri de çözüm olmadı. Sağlık Bakanlığı çalıştıracak uzman doktor bulamıyor. Doktor yetersizliği sonrası diğer hekimlerin iş yükü artıyor. Bu da istifaları beraberinde getiriyor. Almanca kursları doktorlarla dolup taşıyor.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ

Uzun süren nöbetler, bitmeyen mobbingler doktorları pes ettirdi. Koronavirüs salgını sonrası artan iş yükü nedeniyle de 8 bin uzman hekim istifa etti. Döviz kuru nedeniyle halk ilaç bulamıyor. Tıbbi cihazları satın almak için devletin kasasından astronomik rakamlar ödeniyor. Türkiye’nin sağlık sistemi adeta çoklu organ yetmezliği yaşıyor. Bold Medya, sağlıkta yaşanan sorunları takipçileri için madde madde derledi.

Şehide ‘kelle’ diyen şehit anasını mahkemelerde süründüren Erdoğan’ın ‘şehit’ karnesi

Erdoğan’ın mı Türkiye’nin mi sağlığı daha kötü? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder