12 Kasım 2021 Cuma

Doları durduramayan AKP Hükumeti, Çayırhan Termik Santrali’ni satışa çıkardı

İç ve dış piyasada aradığı parayı bulamayan, bu nedenle de son aylarda kamuya ait kurum ve taşınmazların satışına hız veren AKP Hükumeti, bugün de Ankara’da Çayırhan Termik Santrali ile müştemilatı ve ilişkili maden sahalarını bütün olarak satışa çıkardı.

BOLD – AKP iktidarı kamuya ait taşınmazların satışına devam ediyor. Resmi Gazete’de yer alan kararla Ankara’da Çayırhan Termik Santrali ile müştemilatı ve ilişkili maden sahaları bütün olarak özelleştirilecek.

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Ankara Nallıhan’da bulunan Çayırhan Termik Santrali özelleştirme kapsam ve programına alındı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanı kararına göre, özelleştirme kararı Çayırhan Termik Santrali, taşınır ve taşınmazları, 23405 ve 30963 numaralı ruhsat ve bu ruhsata ait maden sahalarını kapsıyor.

SANTRALİN TAŞINIR-TAŞINMAZ HERŞEYİ SATILIYOR

Resmi Gazete’de yer alan karara göre; Çayırhan Termik Santrali, Çayırhan Termik Santrali’nin kullandığı taşınmazlar, EÜAŞ’a ait Çayırhan Linyit İşletmesi’nin kullandığı taşınırlar, Çayırhan Linyit İşletmesi’nin kullandığı mülkiyeti EÜAŞ ve Maliye Hazinesine ait taşınmazlar, Uluköy ve Karaköy mahallelerinde bulunan mülkiyeti EÜAŞ ve Maliye Hazinesine ait taşınmazlar satılacak. İşletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek santralin işlemlerinin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

 

Bacanak savaşları! Büyük damadın güçlü olduğu Twitter’da küçük enişteye saldırı var

Doları durduramayan AKP Hükumeti, Çayırhan Termik Santrali’ni satışa çıkardı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder