11 Kasım 2021 Perşembe

Erdoğan’dan kendisini suçlayan Miçotakis’e: Kapıları açarsak ne yapar bilmem

Hollandalı gazeteci ile mülteciler konusunda canlı yayında tartışan Yunan Başbakan Miçotakis, mülteci sorunu yüzünden Erdoğan rejimini suçladı. Erdoğan ise bugün Yunanistan’ı bir kez daha kapıları açmakla tehdit etti.

BOLD – Son dönemde sığınmacıların geri itilmesi ve sığınmacılara uygulanan şiddetle eleştirilen Yunanistan’ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Hollandalı gazeteci basın toplantısında tartıştı. Hollandalı gazeteci Beugel, Miçotakis’e “Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?” diye sordu.

TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI

Miçotakis, “Yunanistan’ı suçlamak yerine göçmen sorununu sistematik olarak araç haline getiren, güvenli bir ülkeden insanları çaresiz bir konuma zorlayanları suçlamalısınız. Size hatırlatmak isterim ki Türkiye’dekiler hayati tehlike altında değildir. Bizi değil, başkalarını suçlamalısınız” diye konuştu. Beugel’e “Bizim Sisam’daki kampımızı ziyaret ettiniz mi?” diye soran Miçotakis, Hollandalı gazetecinin, “Evet” yanıtına karşı ses tonunu yükselterek, “Hayır, gitmediniz. Bakın, bu binaya gelip bana hakaret etmeyeceksiniz. Net miyim? Şu an cevap veriyorum ve sözümü kesmeyeceksiniz” dedi.

Erdoğan, Saray’da bugün Macaristan Başbakanı ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine Miçotakis’in Türkiye’yi hedef alan açıklamalarının sorulması üzerine Erdoğan, Yunanistan’ı hedef alan sözler sarf etti.

BELGELER ELİMİZDE

Yunanistan’ı nankörlükle suçlayan Erdoğan, Kapıları açacak olursak, Yunanistan ne yapar bilemem. ürkiye tarafından kaynaklandığını söylemek nankörlüktür. Miçotakis ve avanesi yalanla gün geçiriyorlar, dürüst davranmadıkları için de güven telkin etmiyorlar. Ege’de Akdeniz’de göçmenleri sulara nasıl gömdüklerinin belgeleri var elimizde” dedi.

Geri itme sorusu Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i kızdırdı: Basın toplantısında gergin anlar

Erdoğan’dan kendisini suçlayan Miçotakis’e: Kapıları açarsak ne yapar bilmem yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder