9 Kasım 2021 Salı

Hürriyet’te kovulduğu iddia edilen Ertuğrul Özkök için meslektaşları ne dedi?

Hürriyet gazetesinde 20 yılı Genel Yayın Yönetmeni toplam 35 yıl çalışan Ertuğrul Özkök görevinden ayrıldı. Türk basın tarihine geçen Özkök, son olarak Diyarbakır’daki halay görüntüleriyle tartışma konusu oldu.

BOLD – Hürriyet gazetesinde 1989 yılından 2009 yılına kadar Genel Yayın Yönetmenliği yapan Ertuğrul Özkök son 15 yıldır da köşe yazarlığı yapıyordu. Resmen açıklanmayan ancak yalanlanmayan bilgilere göre, Hürriyet gazetesi Özkök’le yollarını ayırdı. Ertuğrul Özkök, son olarak ekim ayında sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da açtığı sergi vesilesiyle düzenlenen gecede çekilen “halay” görüntüleriyle tartışma konusu olmuştu.

BAŞINI HALAY MI YEDİ?

Özkök’ün gidişi meslektaşları tarafından farklı yorumlandı. Gazeteci Barış Yarkadaş, Özkök’ün gidişinin Diyarbakır geziyle ilgili olduğunu belirterek, “Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, daha bu sabah “Kürtçe, Erdoğan sayesinde serbest oldu. Yasaklar bitti” diye yazdı. Hürriyet, Selvi’nin yazısının mürekkebi bile kurumadan, Ertuğrul Özkök’ü Diyarbakır’da Kürtçe ezgiler eşliğinde halay çektiği için kovdu. Al sana özgürlük Selvi!” ifadelerini kullandı.

Kürt aktivist ve gazeteci Zana Aksu ise Özkök’ün Kürtler yüzünden kovulduğu iddialarına tepki göstererek, “Her şeyin sorumlusu Kürtlere bindirme aşkı bir türlü bitmiyor. Sizce Ertuğrul Özkök Kürt sorunu için gazeteden kovulabilir mi? Kovulma sebebi:
“Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün kovulma nedeninin Aydın Doğan’ın Bodrum’daki evinde yapılan toplantıya katılması olduğu öğrenildi” dedi.

NEHİR KENARINDA OKUSUN

Özkök’e tepkili olan Hilal Kaplan ise, “Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten gidişine armağan edecek çok yazım var. İlki bu olsun; zincir haline de getiririm bir ara.. Özkök de “nehir kenarında” otururken sıkılmasın; okuyacak bir şeyler ararsa yardımcı olmak lazım. Özkök’ün yüz çevirdiği kadınlar” diye yazdı.

HEP ENSESİNDE OLACAK

Özkök’ü Türk medyasının mevcut durumundan sorumlu tutan gazeteci Mustafa Mutlu, “Son 30 yıldaki yozlaşmanın bana göre önde gelen 10 sorumlusundan biri olan Ertuğrul Özkök’ün yolu Hürriyet’le ayrılmış. Maaşı kesilmesin diye magazin yazarlığına soyunmak da kendisini kurtaramadı. İşten attığı gerçek gazetecilerin ahı, hep ensesinde olacak…” dedi.

Damadını yüz Türk büyüğü listesine koydurduğunu söyleyen gazeteci Metin Cihan, “2005 falan olabilir. Hürriyet’te 100 Türk büyüğü listesi yayınlanmıştı. Listede Ercan Saatçi vardı. Ne alaka di mi? Ertuğrul Özkök’ün damadıydı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan seçime hazırlanıyor: Yeni Somalar yaşanabilir

Hürriyet’te kovulduğu iddia edilen Ertuğrul Özkök için meslektaşları ne dedi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder