31 Temmuz 2019 Çarşamba

Anne Ve Baba Tutukluluğu Artık Son Bulsun

Anne Ve Baba Tutukluluğu Artık Son Bulsun

Türkiye son bir kaç yıldır cezaevinde tutuklu kadın sayısı ve anneleri ile birlikte cezaevinde kalmak zorunda olan bebek sayısı ile dünya gündemini meşgul ediyor. Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri Genel Müdürlüğü her ne kadar bu hukuksuzluğu görmezden gelsede bu sayı günden güne artıyor. Şuan 17 bin civarı kadın ve 800 civari bebek cezaevinde tutsak bulunuyor.

Üç yıldır toplumun bir kesimine yönelik uygulanan zulüm ve baskıcı uygulamalar gerek Avrupa Birliği gerekse BM kapsamında hukuksuz bulunmasına ve Türkiye’den izahat istenmesine rağmen bu hukuksuzluklar halen uygulanmaya devam ediyor.

Kilis’te 1 yaşındaki Mahir Said anne ve babası tutuklanan onbinlerce çocuktan biri. Cezaevlerinin koşulları bebekler için uygun olmadığından ve yine uygulamalarda hak ihlalleri yaşandığından çoğu anne bebeğinden ayrı kalmak pahasına yanına almak istemiyor. Anne Gülnur Hanım ise eşi Özgür Sayım ile birlikte tutuklandığından dolayı bebeğine bakacak kimse olmadığından ve cezaevi koşull
arı uygun olmamasına rağmen 1 yaşındaki yavrusu Mahir Said’i yanına almak zorunda kaldı.

Bu çocuklar ileride bu ülkenin geleceği. Geleceğini hapse atan bir ülke konumunda ki Türkiye’nin bu hukuksuzluktan bir an önce kurtulması gerekmiyor mu artık ?

https://t.co/sUF2RwD0mU

https://twitter.com/magduriyetlertr/status/11064734891234959



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/07/31/anne-ve-baba-tutuklulugu-artik-son-bulsun-2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder