2 Ağustos 2019 Cuma

Meclis Başkanından skandal açıklama: Vatandaş milletvekilinin halinden anlamıyor!

Milletvekili maaşının ne kadar olduğunu dahi bilmeyen Meclis Başkanı Mustafa Şentop, vekillerin geçim sıkıntısı yaşadıklarını savundu. Harcaması az olan vatandaşın vekilin durumunu anlamadığını söyledi.

BOLD – Türkiye’de milyonlarca aile asgari ücretle geçinmek zorunda iken TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir kez daha milletvekili maaşlarını gündeme getirdi. Toplu taşıma kullanan vekiller bulunduğunu ifade etti.

ARABASI OLMAYAN VEKİLLER VAR

Habertürk televizyonunda Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Şentop, bazı milletvekillerinin arabası dahi olmadığını söyledi. “Neden yok tam bilemiyorum. Durumları mı yok, ehliyetleri mi yok ama toplu taşıma kullanan vekiller var” diye konuştu. Meclis başkanı ayrıca milletvekillerinin maaş artışlarına rağmen geçinemediğini çünkü giderlerinin de arttığını ileri sürdü.

MİLLETVEKİLİ MAAŞININ KAÇ LİRA OLDUĞUNU BİLMİYOR

Sunucu Par’ın vekil maaşlarını hatırlatarak “Milletvekili maaşı 22 bin 200 lira. Yine de yetersiz mi buluyorsunuz” sorusu karşısında “Yok, yetersiz demiyorum” diyerek bir süre duraklayan Şentop, “Bir saniye ben de bir bakayım” diyerek cep telefonundan maaşları öğrenmeye çalıştı. Şentop’un böylece milletvekili maaşlarını da bilmediği ortaya çıkmış oldu.

VATANDAŞ VAH VAH DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

Şentop’un toplu taşımayla ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu. Yapılan yorumlar arasında “Vah vah…” şeklinde tepkiler de yer aldı. Vatandaşlar asgari ücret ve altında paralara geçinen milyonlarca vatandaşı hatırlatarak, “Allah’tan korkun, gözünüz doysun” yorumu yaptı.

MİLLETVEKİLİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR

TBMM Başkanı ve milletvekilleri maaşları da 2019’un ilk çeyreğinde zamlandı. Ocak ve Mart ayına kadar olan süreçte resmi kararlara göre milletvekillerine 66 bin 600 TL net maaş ödemesi yapıldı. 2019 yılında milletvekili maaşı 22 bin 200 TL olarak güncellendi.

EMEKLİ VEKİLLER NE KADAR MAAŞ ALIYOR

Emekli milletvekilinin maaşı, Cumhurbaşkanının emekli aylığının yüzde 45’ine tekabül etmektedir. Yani emekli milletvekili maaşı 13 bin 410 TL’dir. Bu durumda emekli olmuş halen milletvekilliği devam eden bir vekil 35 bin 610 TL maaş almaktadır.

AKP’den Ali Babacan tahmini: Ya yüzde 20 ya da yüzde 2 alır

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder