1 Ağustos 2019 Perşembe

Ahmet Davutoğlu’ndan ‘akraba kayırmacılığı’ tepkisi

Parti kurma çalışmaları yaptığı konuşulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarında yaşanan akraba kayırmacılığına tepki geldi.

BOLD – Davutoğlu, liyakat vurgusu yaparak siyasi etik ve şeffaflık yasasının çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Son günlerde, her kesimde bu konuya yönelik gelişen yaklaşımın ümit vericiği olduğunu dile getirdi.

BALLI MAAŞLARLA AKRABA ATAMALARI

AKP’li belediyeler başta olmak üzere, kamuda AKP’lilerin eş dost, akrabalarının istihdam edilmesine ilişkin haberler gündemden düşmüyor. Ballı maaşlarla, liyakat kavramı hiçe sayılarak yapılan atamalar ile eleştiri konusu oluyor.

CHP’Lİ BELEDİYELERDE DE GÜNDEME GELDİ

Akraba kayırmacılığı son günlerde CHP’li belediyelerde de gündeme gelince CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sert bir çıkış yaparak bu kişilerin atandıkları görevlerden istifa etmesini istedi. Belediye Başkanları ise genel merkez tarafından uyarıldı. Bu konuda bir izleme birimi kurulması gündeme geldi.

DAVUTLU SOSYAL MEDYADAN KONUYA DAHİL OLDU

Eski Başbakan Davutoğlu da akraba kayırmacılığına dair Twitter’dan bir açıklama yaptı. Davutoğlu şunları kaydetti: “Son dönemde kamu yönetiminde akraba kayırmacılığına karşı her kesimde gelişen yaklaşım ümit veriyor. Yapılması gereken, parti ayrımı gözetmeksizin liyakat temelli bir anlayışla siyasi etik ve şeffaflık yasasını en kısa zamanda çıkarmaktır.”

Savcı Sayan’a üçüncü yeğen tepkisi: “Belediyede başka yeğen yok değil mi?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder