2 Ağustos 2019 Cuma

AKP’den Ali Babacan tahmini: Ya yüzde 20 ya da yüzde 2 alır

Ali Babacan’ın kuracağı partiye ilişkin AKP içerisinde iki farklı görüş hakim. AKP’de “Ya yüzde 15-20’lik potansiyelle yola çıkarlar, ya da sadece yüzde 2 alıp, ‘Truva Atı’ olabilirler” değerlendirmesi yapılıyor.

BOLD – Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti hazırlıkları sürerken, AKP çevreleri de kurulacak partilerin kendi seçmeninde ne kadar karşılık bulabileceğini tahmin etmeye çalışıyor.

BAŞARILARI SİYASİ ŞARTLARA BAĞLI

AKP’deki genel kanaat, bu iki siyasi hareketin başarılı olmasının temel şartı, önümüzdeki dönemde ekonomi ve dış politika başta olmak üzere yaşanacak siyasi gelişmelere bağlı. AKP’nin yapacağı hatalar veya olumlu işler bu iki partinin siyasi geleceğini belirleyecek.

DAHA ÇOK KÜSKÜNLER KATILIR

AKP içerisinde bu partilere katılımın ne oranda olacağı da tartışılan konular arasında. AKP kulisleri yeni partilere daha çok eski milletvekili ve il başkanlarının rağbet göstereceği görüşünde. Mevcut milletvekilleri ve il yönetimlerinden bir geçiş olmasını beklemiyorlar. Olursa bile bunun sınırlı sayıda olacağı tahmini yapıyorlar.

ERDOĞAN GİTSİN HESABI YAPARLARSA

Cumhuriyet’in haberine AKP kulislerinde şunlar konuşuluyor: “Öncelikle bir parti kurabilecekler mi ona bakmak lazım. Eğer kuracaklarsa yüzde 15-20’lik bir kitleyi harekete geçirecek bir potansiyeli hedefleyerek çıkmaları lazım. Ama öyle bir potansiyelleri olsa havadan onu alırsınız. Öyle bir hava yok. Bunun dışında bir ihtimalle yola çıkacaklarsa Truva Atı olabilirler. O da yüzde 2’lik oy oranını hedefleyip ‘yeter ki Tayyip Erdoğan gitsin’ hesabıyla iktidar değişikliği yapmaya çalışan bir siyaset üzerine olursa ekmek yiyemezler. Bu coğrafya böyle bir siyaset anlayışını kabul etmez.”

ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ YOK

Parti kulislerinde, “Erken seçim için şartların uygun olması lazım. Ekonomi çok kötüye gidecek, iktidar çok bunalacak ki seçim zorunluluğu ortaya çıksın. Ancak gelişmeler tam tersine bir tablo ortaya çıkarıyor” görüşü dile getiriliyor.

Fehmi Koru açıkladı: AKP’den yeni oluşumlara çok geçiş olmayacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder