2 Ağustos 2019 Cuma

‘Gökhan Açıkkollu’ özel belgeseli ölüm yıldönümü 5 Ağustos Pazartesi BOLD’da

BOLD ÖZEL – Gözaltında işkenceyle öldürülen tarih öğretmeni Gökhan Açıkkollu, ölümünün 3. yılında özel bir belgesel ile anılıyor.

5 Ağustos 2019 Pazar günü BOLD Medya Youtube Kanalında yayınlanacak belgeselde, eşi Mümine Açıkkollu ile evinde yapılan özel röportaja, Gökhan Açıkkollu’nun gözaltındayken giydiği kıyafetlere, ailesiyle birlikte çekilen son fotoğraflarına ve kızı Zeynep’i salıncakta sallarken çekilen özel bir videoya yer veriliyor.

Mümine Açıkkollu belgeselde 15 Temmuz’dan bugüne yaşadıklarını, adım adım yürüttüğü mücadelesini, eşiyle tren istasyonunda yaptıkları son vedalaşmayı, evliliklerini, eşinin kalp krizi anına ait izleyemediği kamera görüntülerini ve eşine nasıl işkence yapıldığına dair ulaştığı yeni bilgileri gözyaşlarıyla anlatıyor.

Gökhan Açıkkollu’nun işkence sırasında kırılan gözlükleri, merkezi Frankurt’ta bulunan Tenkil Müzesine eşi tarafından daha önce bağışlanmıştı. Türkiye’den yeni gelen, gözaltındayken kullandığı eşyaları ise ilk kez belgeselde gösteriliyor. Kanlı beyaz atleti, ayakkabısı, çorabı, kalp krizi geçirdiği sırada üzerinde bulunan atleti ve lacivert eşofmanı, kırmızı siyah çizgili tişörtü bu eşyalar arasında.

Mümine Açıkkollu eşyalar, eve ilk geldiğinde kızıyla arasında geçen diyaloğu ise şöyle anlatıyor: Odamda eşyalara bakıyordum, tabi çok kötü oldum, ağlıyordum. O anda kızım geldi. ‘Neden ağladığını biliyorum anne’ dedi. ‘Ama istemez misiniz, dünyada kısa bir süre onunla yaşamaktansa sonsuza kadar Cennet’te olmayı istemez misin’ diye beni teselli etti.”

Eşinin yaşadıklarından sonra kendisi de ‘örgüt üyesi’ ilan edilen ve gözaltına alınan Açıkkollu ailesi yaşadığı baskılara dayanamayıp Nisan 2018’de Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Oğlu Murat Fatih ve kızı Zeynep Munise ile birlikte bir Avrupa ülkesinde yaşayan Mümine Açıkkollu’nun acısının hala çok taze olduğu belgeselde görülüyor. Ama çocuklarıyla birlikte yeni yaşamlarına da tutunmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

BM, TÜRKİYE’YE DOSYANIN AKIBETİNİ SORDU

Mümine Açıkkollu, belgeselde uluslararası platformlarda verdiği mücadeleyi de anlatıyor. 8 ay ay önce Birleşmiş Milletlere başvuru yapılarak Gökhan Açıkollu’nun işkence altında öldüğünü belgeleriyle kanıtladılar. BM, dosyayı kabul edip gündemine aldı ve akıbetini Türkiye’ye sordu. Cevap bekleniyor.

28 ŞUBAT MAĞDURU BİR KADIN

28 Şubat, bugüne kadar hep İslami camianın yaşadığı bir mağduriyetmiş gibi, sanki başka hiçbir başörtülü kadının yaşamadığı bir olaymış gibi gündeme getiriliyor. Oysa Hizmet Hareketi mensubu birçok kadın da 28 Şubat’ta mağdur oldu.

Konya Sağlık Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitimine devam eden Mümine Açıkkollu, 28 Şubat’ta Ankara Zübeyde Hanım Doğum Evinde ebe olarak görev yapıyordu. Açıkkollu belgeselde, yaşadığı fişlenmeyi ve hakkında açılan davaları, kendisini şikayet eden hastaların evlerine yaptıkları ziyaretleri de ilk kez anlatıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder