1 Ağustos 2019 Perşembe

Yemen’de askeri törene roketli saldırı: En az 32 kişi öldü

Yemen’in Aden şehrinde bir askeri tören sırasında saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre en az 32 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de yaralandı.

BOLD – Patlamanın askeri geçit töreninin düzenlendiği alanın hemen yakınında Buraiqa bölgesindeki Al Jalaa askeri kampı  civarında olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında üst düzey bir askeri yetkilinin de bulunduğu belirtiliyor.

Saldırının İran destekli Husi militanları tarafından düzenlendiği ifade ediliyor. Husilere ait televizyon kanalı Al Masire’de yayınlanan açıklamada saldırının orta menzilli bir füze ve silahlı insansız hava aracıyla düzenlendiği kaydedildi.

POLİS NOKTASINA SALDIRI

Liman şehri Aden’de sabah saatlerinde de bir polis noktasına düzenlenen saldırıda 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Bu saldırının askeri geçit töreni saldırısıyla koordineli olup olmadığı ise bilinmiyor.

Yemen’de Suudi destekli hükümet güçleriyle İran destekli Husiler arasındaki çatışmalar beşinci yılına girerken ülke nüfusunun yarısı yaklaşık 14 milyon insan açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

Yemen’de kolera salgını son 6 ayda 200 binden fazla çocuğu vurdu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder