30 Temmuz 2019 Salı

“Ben gece kalkıp kendime bir şey yapmamayım diye çocuklarım gece nöbet tutuyormuş”

Türkiye’deki hukuksuz uygulamalar nedeniyle mağduriyet yaşayan sayısız aileden biri de Urebe ailesi. Nesrin Urebe yaşadıklarını, eşi Cüneyt Urebe’nin tutukluluk durumunu ve çocuklarının geçirdiği zor dönemleri Bold’a anlattı.

BOLD ÖZEL – Cüneyt Urebe İzmir’de vaizlik yapıyordu. 20 Ağustos 2016’da evinde polis tarafından gözaltına alındı. Eşi Nesrin Urebe, evlerinin 3 saat boyunca yasalar hiçe sayılarak arandığını ve telefonlarına el konulduğu belirtti.

Cüneyt Urebe, Düzce Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 11 gün boyunca göz altında tutuldu. Urebe’nin kardeşi görüşmek için Düzce’ye gittiğinde izin verilmedi.

AYNI GÜN HEM TUTUKLULUK HEM İHRAÇ

Urebe, 1 Eylül 2016’da tutuklanarak Düzce T Tipi Kapalı Cezaevinde götürüldü. Aynı gün KHK ile vaizlik görevinden ihraç edildi. Geçen 1,5 yılın ardından Cüneyt Urebe’nin iddianamesi hala hazırlanmamıştı.

BİPOLAR BOZUKLUK TEŞHİSİ KONDU

3 çocuğuyla İzmir’de yaşayan eşi Nesrin Urebe, bu süreçte yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hastalandı. 5 aylık psikolojik travma dönemi geçirdi. Bu sırada büyük oğlu Ahmet Fatih ve 58 yaşındaki annesi yanındaydı.

Ancak o döneme dair hiçbir şey hatırlamayan Urebe, “Oğlum üniversite sınavına hazırlanmak için uğraşırken ben çocuklarımı hatırlamayacak boyuta gelmişim bu detayları büyük oğlum ve annemden öğrendim” dedi.

Bu zaman içerisinde birçok doktora götürülen Nesrin Urebe’ye önce organik bozukluk, ardından da bipolar bozukluk teşhisi konuldu.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Hastalığın nüksettiği 5 aylık dönemde Urebe, intihar girişiminde bulundu. Olaya büyük oğlu Ahmet Fatih ve ortanca oğlu Mustafa şahit oldu. Akrabalarının İzmir’de olmaması sebebi ile bu dönemi geçirmede zorlanan çocuklar, annelerinin geceleri nöbetleşe başında bekledi.

Urebe “Çocuklar gece nöbet tutuyorlarmış ben gece kalkıp kendime bir şey yapmamayım diye. Bunları anlatırken inanın sözler kifayetsiz kalıyor” derken gözyaşlarına boğuldu.

Üniversite sınavına hazırlanması gereken Ahmet Fatih, hem ailesiyle ilgileniyor hem de sınavına çalışıyordu. Nesrin Urebe’nin annesi, 1 ay İzmir’de onlarla birlikte kaldı. Ancak daha sonra kızını ve küçük iki torununu yanına alarak memleketleri Mardin’e döndü. Nesrin Urebe, 2 ay Mardin’de kaldı. Ahmet Fatih bu dönemde evde üniversite sınavına hazırlandı.

GÖRÜŞ GÜNÜNDE GÖZALTINA ALINDI

Cüneyt Urebe’nin kız kardeşi de Mardin’e giderek Nesrin Urebe’yi tekrar İzmir’e getirdi. Bu sıralarda Urebe kendine gelmeye başlamıştı. 2 yıldır ilaç tedavisi gördüğünü belirten Urebe, maddi durumlar nedeniyle eşini görmeye 2 ayda bir gidebildiğini söyledi. Urebe, şu ifadeleri kullandı:

“5-6 ay sonra eşimin yanına ziyarete gittiğimde beni de orada gözaltına aldılar eşimi bile göremedim. Sabah 08.00’den akşam 22.00’ye kadar gözaltında kaldım. Benimde hala mahkemem sürüyor her hafta imza atmaya gidiyorum. 13 yaşındaki oğluma küçük oğlumu emanet ederek imzaya gidiyorum.”

AHMET FATİH TÜRKİYE 258’İNCİSİ OLDU

Urebe Ailesi, bir yandan hukuksuzluk ve hastalıklarla uğraşırken Ahmet Fatih sayesinde bir nebze olsun mutluluğu tadabildi. Tarifsiz sıkıntılarla dolu günler geçiren Ahmet Fatih, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandı. Türkiye sıralamasında 258’inci olmayı başardı. Ortanca oğlu Mustafa ise 7. sınıfı takdir belgesiyle tamamladı.

Nesrin Urebe, çocuklarının çok yıprandığını belirtirken “Küçük oğlum babamı çok özledim diyerek gece uykularından uyanıyor” dedi.

CEZAEVİNDE 3. YILI DOLACAK

Çarşamba günü (yarın) Cüneyt Urebe için mahkeme heyeti kararını açıklayacak. Nesrin Urebe çocuklarının yaşadığı maddi-manevi sıkıntılar ve kendi sağlık durumunun göz önünde bulundurularak eşi Cüneyt Urebe’nin tahliye edilmesini istiyor.

CHP 2015’te hazırladığı Kürt Sorunu Raporu’nu güncelleyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder