3 Ağustos 2019 Cumartesi

CHP’li Umut Oran’dan erken seçim çağrısı

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’dan da erken seçim çağrısı yaptı. Oran, erken seçimin oluşturacağı olası hasarın, iktidarın tükenmişliğinin verdiği hasardan küçük olacağını ileri sürdü.

BOLD – İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın ekonomideki kötü gidişatı gerekçe göstererek, “Kasım’da seçime hazırlanın” demesinin ardından bir erken seçim çıkışı da CHP kanadından geldi.

ACİLEN BİR İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ

Türkiye’de acilen bir iktidar değişikliği olması gerektiğine önce CHP üst yönetiminin inanması ve halkı da inandırması gerektiğini belirten Oran, “Türkiye’nin gerçek ihtiyacının tüm eksiklik ve olumsuzluklarından arındırılmış bir parlamenter sistem olduğu düşüncesini kitlelere mal etmek, en çok Cumhuriyet Halk Partisinin görevidir” dedi.

UZLAŞI İKTİDARIN ZULÜM DÜZENİN DEVAMI DEMEKTİR

Oran şunları dile getirdi: “Yapılması gereken en son şey ‘iktidar blokuyla uzlaşmak ve iktidarın zulüm düzeninin devam etmesi için’ sessiz kalmak olacaktır. Cumhuriyet çocuklarının beklemeye tahammülünün olmadığı herkes tarafından bilinmelidir.”

İKTİDAR GÖZÜNÜ BABACAN- DAVUTOĞLU OLUŞUMLARINA DİKMİŞ

Her gün yüzlerce iş yeri kapanırken iktidar blokunun bir gözünü Babacan/Gül ortaklığına, diğer gözünü de Davutoğlu’na diktiğini belirten Oran, “İktidarın, hiçbir ciddi konuda adım atacak halinin olmadığını gören iç ve dış güçler de Türkiye’yi sıkıştırmaya ve kendi çıkarları için Türkiye’nin geleceğini karartmaya odaklanmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM TÜRKİYE’YE BİR UMUT OLACAKTIR

Erken seçimin sorunlar yumağında boğulmak üzere olan Türk milletine bir umut olacağına işaret eden Oran, “AKP ve zihniyeti, mutlak suretle seçmenlerin karşısına çıkmalı ve güvenoyu almalıdır. İktidar bloğunun, kitlelerin gözünde, eğer hala küçük bir meşruiyeti varsa, sandıkta bir kez daha bunu ispatlamalıdır. Şayet herkesin gördüğü gibi geniş toplum kesimleri iktidar zihniyetinden desteğini çektiyse o durumda da sandık sonuçlarını kabul etmeli ve ülkeyi daha fazla germeden muhalefet rolüne kendilerini hazırlamalıdır” dedi.

Neden “Kasım’da seçime hazırlanın” dedi?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder