1 Ağustos 2019 Perşembe

Bakan Turhan: Maliyetine göre Yeni İstanbul Havalimanındaki olumsuzluklar normal

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yeni İstanbul Havalimanının yerinin düşük maliyet nedeniyle seçildiğini ve mevsim geçişlerinde bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini söyledi.

BOLD – Bakan Turhan, İstanbul Havalimanı yakınlarında Türk Hava Yollarına (THY) ait uçağın kuş sürüsüne çarpıp hasar almasına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine yanıt verdi.

Yeni havalimanının konumlandığı çevre hakkında açıklama yapan Turhan, bahar aylarında kötü hava şartları meydana geldiğini söyledi. Bu dönemde trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve uçuşların yedek meydana yönlendirilmesi gibi olumsuzluklar yaşanacağını belirtti.

İKİ BUÇUK AYDA GÜNDE 179 PAS GEÇME

Havalimanı açıldıktan sonraki ilk 76 gününde 179 pas geçme olayının meydana geldiği ortaya çıktı. Cahit Turhan açıkladığı verilere göre İstanbul Havalimanının iniş ve kalkışlara açıldığı nisan ayında 59, mayıs ayında 89, haziran ayının ilk 15 gününde ise 31 olmak üzere toplam 179 uçağın iniş esnasında çeşitli sebeplerle pisti pas geçmek zorunda kaldı.

22 pas geçmeye rüzgar ve türbülansın neden olduğunu açıklayan Turhan, 157 uçuşla ilgili bilgi vermedi. Turhan açıklamasında, uçuşların olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşların yedek havalimanına yönlendirilmesi normal bir durum olduğunu söyledi.

DÜŞÜK KAMULAŞTIRMA YÜZÜNDEN SEÇİLDİ

Havalimanının düşük kamulaştırma bedeli nedeniyle mevcut yerde yapıldığını ifade eden Turhan, proje alanın hem denize hem de şehir merkezine yakın olduğunu, seçilen yerde maden, kum ve kil ocakların bulunduğunu bu nedenle de kamu dışında başka bir yatırımın kolay olmayacağını savundu.

İzmir- İstanbul seferi yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağı geçen hafta, Yeni İstanbul Havalimanına inerken kuş sürüsünün arasında kalarak sol kanadında hasar meydana gelmişti. Meydana gelen hasar yüzünden uçak, seferlerden çekilmişti

Yeni İstanbul Havalimanında faciaya ramak kaldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder