3 Ağustos 2019 Cumartesi

HDP demokratik açılım yapacak

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, HDP’nin yeniden yapılanma sürecine girdiğini belirtti. HDP’nin seçim partisinden kitle partisine evrildiğini vurgulayarak demokratik bir açılım yapacaklarını dile getirdi.

BOLD – HDP’nin, uzun bir seçim maratonundan sonra bir örgütleme konferansı süreci başlattığını kaydeden Kubilay, “Bu konferanslar aşağıdan yukarıya işleyen bir süreç olarak gelişmiş oldu. Pek çok ilde ve arkasından 7 bölgede gerçekleşmiş oldu. 3-4 Ağustos’ta Amed’de yapılacak konferansla da sonuçlanmış olacak” dedi.

POTANSİYEL İLE ÖRGÜTSEL RASYONELLER ARASINDA AÇI FARKI VAR

HDP’nin 6,5 yıllık genç ömrüne rağmen 9 seçim yaşadığını dile getiren Kubilay, şunları söyledi: “HDP, 9 seçimden de büyük bir başarıyla çıkmış, 6 milyon oy potansiyeli olan gerçek bir toplumsal hareket olduğunu kanıtlamıştır. Ancak ne var ki bu potansiyel ile HDP’nin örgütsel rasyonelleri arasında bir açı farkı vardır.”

BÜTÜN TOPLUMSAL MUHALEFET KUCAKLANACAK

Kubilay, “Bütün bu toplumsal muhalefeti kapsayacak bir örgütlenmenin nasıl olması gerektiğini bugün kendi içerisindeki çoğulcu yapısı içerisinde konuşuyor, tartışıyor. HDP tüm bunları ortak aklın süzgecinden geçirerek konferansını 4 Ağustos’ta sonuçlandıracak ve kendisini bir yeniden yapılanma sürecine sokacaktır” ifadelerini kullandı.

HDP SEÇİM PARTİSİNDEN KİTLE PARTİSİNE EVRİLDİ

HDP’nin 2012 yılında bir seçim partisi olarak kurulduğuna işaret eden Kubilay, “Daha sonraki girdiği seçimlerde görüldü ki HDP’nin ortaya koyduğu politik program, toplumun bütün emek, barış ve özgürlük özlemleriyle bağdaşan, toplum tarafından kabul gören bir program oldu. Dolayısıyla kendisini bir kitle partisine dönüştürmüş oldu” dedi.

STRATEJİMİZİ YENİLEMEK İSTİYORUZ

Kubilay şunları aktardı: “Politik olarak bu dönüşüm sürecini yaşayan HDP, içine girmiş olduğu ortalama 10-11 ayda arka arkaya gelen seçimler nedeniyle bir örgütsel inşa sürecini, perspektiflerine amaçlarına ve ilkelerine uygun olarak yenileyememiştir. Dolayısıyla bir önümüzdeki birkaç günlük yeni siyasal koşullarda örgütlenme stratejimizi de amaçlarımıza uygun olarak yenilemek istiyoruz. Aslında yapılmak istenen de budur. Örgütleme komisyonumuz kapsamlı çok yönlü işlevi yüksek bir çalışmayı ortaya koymuş oldu.”

HDP’li yöneticiler kapı ve pencereleri kırılarak gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder