3 Ağustos 2019 Cumartesi

‘Durağan’ ekonomiye devam!

Türkiye’nin kredi notunu durağan olarak teyit eden Standard and Poors, finansman sıkıntısı ve jeopolitik risklerin Türkiye’nin mali durumunu zayıflatma potansiyeli olan durumlar olduğuna dikkat çekerek, bunlarla ilgili not düşürebilecekleri uyarısında bulundu.

BOLD – Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poors, Türkiye’nin kredi notunu “B+”, görünümünü “durağan” olarak teyit etti. Büyüme, enflasyon ve işsizlikle ilgili beklentilerini de açıkladı.

JEOPOLİTİK RİSKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Standard and Poors, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 daralmasını bekliyor. Dış refinansman risklerinin artmaya devam ettiği belirtilen raporda, bölgesel güvenlik riskleri, ABD ve AB ile ilişkilerin bozulma potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli jeopolitik risklerin sürdüğüne dikkat çekildi. Bu durumları Türkiye’nin mali durumunu zayıflatma potansiyeli olan bir durum olarak görmeleri halinde not düşürebilecekleri uyarısı yapıldı.

İŞSİZLİK VE ENFLASYON SÜRECEK UYARISI

Standard and Poors, Türkiye’de işsizlik oranının bu yıl yüzde 12,9 olmasını beklediklerini ifade ederek, işsizliğin gelecek yıl yüzde 11,8, 2021’de ise yüzde 10,8’e düşmesini beklediklerini dile getirdi. S-P’nin Türkiye için enflasyon beklentileri ise bu yıl için yüzde 15,2, gelecek yıl için yüzde 11, 2021 yılı için ise yüzde 9 olarak açıklandı.

2018’DE İKİ KEZ NOT DÜŞÜRMÜŞTÜ

S&P, geçen yıl Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu iki kez düşürmüştü. Geçen yıl Mayıs ayında Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu “BB”den “BB-“ye, yerli para cinsinden notunu “BB+”dan “BB”ye düşüren S&P, ağustos ayında ise yabancı para cinsinden kredi notunu ‘BB-‘den B+’ya düşürmüştü. Görünüm ‘durağan’ olarak teyit etmişti.

 

Damarına stent takıp Mümtazer Türköne’yi cezaevine gönderdiler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder