3 Ağustos 2019 Cumartesi

“Hepsini bugünkü iktidar yaptı”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 4. Olağanüstü Kurultayda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Damat Berat Albayrak’ı ekonomik kriz ve dış güçler söylemi üzerinden eleştirdi.

BOLD – Akşener, “Bu basiretsiz yönetim anlayışı Türk Ordusunun fabrikasını yabancılara teslim edip har vurup harman savuruyor. Sanırsın milyonlar harcadıkları lüks araçlarına dış güçler biniyor. Sanırsın milletten kopan, milletini duymayan saraya kapanan dış güçler getirdi. Sanırsın damadı dış güçler ekonominin başına getirdi. Hayır… Hepsini bugünkü iktidar yaptı” dedi.

BUGÜN GELECEĞİN İLK GÜNÜ

İyi Parti 4. Olağanüstü Kurultayı, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde başladı. “Bugün geleceğin ilk günü” sloganıyla yapılan kurultayda, partinin en yetkili karar organı olan Genel İdare Kurulunun seçimi çarşaf liste yöntemi ile gerçekleşecek.

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSANLARDAN OLMADIK

“Hapisse hapis ölümse ölüm bir adım geri atmayan lider” anonsuyla salona giren Akşener, haksızlık karşısında susanlardan olmadıklarını dile getirdi. Akşener, “Bundan 2 buçuk yıl önce, ‘Sen ne dersen, o olsun ağam’ deseydik, biz de, iktidarın hatalarını görmezden gelip, bir anda en büyük savunucusu olsaydık, bugün Türkiye’nin bir değişim umudu olur muydu? Cesaret bulaşıcıdır, biz, korku duvarlarını yıktık. Biz, sönen umutları yeniden alevlendirdik” ifadelerini kullandı.

DAMADIN BASİRETSİZ VE SAVURGAN YÖNETİM ANLAYIŞI

Akşener şunları dile getirdi: “Sayın Erdoğan’ın ve koskoca devlet hazinesini teslim ettiği damadının, günü kurtarmaya yönelik açıklamalarına bakmayın. Türkiye gibi yüksek potansiyele sahip bir ülkeyi, Merkez Bankasının ‘İhtiyat Akçesi’ne muhtaç hale getiren, işte o basiretsiz, savurgan yönetim anlayışıdır.”

SİZ ASANSÖRLE İNERKEN BİZ MERDİVENDEN ÇIKIYORUZ

Akşener, “Erdoğan’ın ‘Artık inanmıyorum’ dediği anketler var ya; ben onlara her gün büyük bir keyifle bakıyorum. Manzara net. Şarkıda söylediğimiz gibi. ‘Siz asansörle inerken, biz merdivenden çıkıyoruz…’ Korkuları öyle büyük ki… Çünkü hakikatin güçlü sesiyiz” şeklinde konuştu.

ÜRETEN SERMAYENİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ

Ekonomik krize çözüm için yapacaklarını da anlatan Akşener, “Ekonomik vizyonumuzu ortaya koyacağız. Öncelikle, Türkiye’yi her geçen gün büyüyen ekonomik krizden çıkartacağız. Bunun için ilk adım, üreten sermayenin yükünü hafifletmek olacak. Sırtını iktidara dayayıp, kazandıklarını yurt dışına yığanları değil, ekonomik şartlardan dolayı zora düşenleri kurtaracağız. İflas eden şirketlerin, işsiz kalan çalışanlarını, tecrübe ve becerilerine göre, kendi işlerini kurmaya teşvik edeceğiz. Biz de krizi fırsata çevirecek adımlar atacağız.” dedi.

SİYASETÇİ YERİNE HAYDUT YETİŞTİREN ZİHNİYET

Akşener isim vermeden yuvaya dönün çağrısı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştirdi. Akşener şunları söyledi: “Milliyetçiliği kulüp üyeliği zannedenlere söylüyorum. Sizin bölücü ve ayrıştırıcı üslubunuza, milliyetçilik İyi Parti’de olur diye cevap vermeyeceğim. Türk milliyetçiliğin tapusu, Türk milletine aittir. Gerçek milliyetçiler, ilim irfan dağıtmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına dağılan öğretmenlerimizdir. Sizin nereniz milliyetçi? Bir kişiye, beş kişi saldıran haydutlardan, ne milliyetçi olur, ne de adam olur. Siyasetçi yetiştireceğine, haydut yetiştiren zihniyetten, ne milliyetçi olur, ne de adam olur. Çözüm sunacağına, nefret saçanlardan, sokakta terör estirenlerden, ne milliyetçi olur, ne de adam olur” ifadelerini kullandı.

GENEL İDARE KURULU 50 KİŞİYE DÜŞÜRÜLECEK

Mayıs ayında yapılan tüzük kurultayında değişen bazı maddeler bu kurultay ile birlikte hayata geçirilecek. Bu kapsamda partinin en yetkili karar organı olan 80 kişilik Genel İdare Kurulu, 50 kişiye düşürülecek.

AKŞENER ANAHTAR LİSTE SUNMAYACAK

Yeni oluşacak Genel İdare Kurulunun çarşaf liste yöntemi ile belirleneceği kurultayda, İYİ Parti lideri Meral Akşener, parti tüzüğünün kendisine hak tanımasına rağmen delegeye herhangi bir anahtar liste sunmayacak. Yeni GİK tamamen delegenin takdirine göre şekillenecek.

AĞIRALİOĞLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Meral Akşener, tüzük kurultayında kendisine verilen GİK dışından genel başkan yardımcısı atama yetkisini ilk kez Yavuz Ağıralioğlu için kullanmıştı. İyi Partinin TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılan Yavuz Ağıralioğlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmişti.

DURMUŞ YILMAZ DA ADAY DEĞİL

Partinin ‘A Takımı’ olarak nitelendirilen Genel İdare Kurulu (GİK) için Ümit Özdağ dün yaptığı açıklamada aday olmayacağını açıklamıştı. Kongre sabahı benzer bir haber daha geldi. Partinin ağır toplarından eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da GİK’i aday olmayacağı öğrenildi.

BAHÇELİ’YE FERDİ TAYFUR GÖNDERMESİ

Kurultayda, delegelerin yaka kartlarını alıp salona girmelerinin ardından Devlet Bahçeli’nin hayranı olduğu ünlü şarkıcı Ferdi Tayfur sürprizi yaşandı. Kongre salonunda, “Aramızda olamayan Adanalı bir İyi Parti hayranı için geliyor” anonsuyla Ferdi Tayfur şarkısı çalındı.

Bahçeli’nin “MHP’ye dönün” çağrısına Meral Akşener, Erdoğan’ı etiketleyerek cevap verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder