31 Temmuz 2019 Çarşamba

Aynı Cezaevinde Tutuklu Bulunan Anne, Baba Ve Çocuk!

 

Aynı Cezaevinde Tutuklu Bulunan Anne, Baba Ve Çocuk! Zeyfeoğlu Ailesine Zulüm Devam Ediyor

Hizmete Hareketine mensup insanlara yönelik zulüm, her alanda hız kesmeden devam ediyor. Özellikle cezaevlerinde ki baskı ve zulüm âdeta, tutuklu ve hükümlüleri isyan ettirecek düzeyde seyretmektedir.

Bunun en bariz örneklerinden biri de Osmaniye Toprakkale Cezaevinde tutuklu bulunan Zeyfeoğlu ailesine yapılan psikolojik işkenceyle ortaya çıktı.

Osmaniye’de tutuklu bulunan Zeyfeoğlu ailesi yeni bir hak ihlali ile karşı karşıya kaldı. Babasının cenazesine katılmasına izin ve
rilmeyen Sercan Zeyfeoğlu’ndan şimdi de bir tercih yapması istendi. Cezaevi yönetimi tarafından kendisine “Ya buradaki ailenle görüşebilirsin ya da dışarıdakilerle! denildi.

Sercan Zeyfeoğlu bir yıl önce tutuklandı. Ardından eşi Zeynep Zeyfeoğlu ve 2,5 yaşındaki oğlu Hakan 21 Mart 2019 tarihinde tutuklanarak Osmaniye Toprakkale Cezaevi’ne konuldu. Anne, baba ve çocuk artık aynı cezaevinde kalıyor.

28 Mart 2019’da Sercan Zeyfeoğlu’nun, akciğer kanseri babası Süleyman Zeyfeoğlu hayatını kaybetti. Babanın ölmeden önce tek söylediği dünya gözüyle oğlunun çıktığını görmekti. Oğlunun tahliyesini göremeden gelini ve torunundan da haksız, hukuksuz yere mahrum bırakıldı. Abla Sibel Zeyfeoğlu, kardeşinin cenazeye katılması için gerekli olan belgeleri hazırlayıp cezaevi yönetimine teslim etti. Ama savcılık Sercan Zeyfeoğlu’nun babasına son görevini yapmasına izin vermedi.

30 Mart 2019 günü ise yeni bir gelişme olduğunu belirten abla Sibel Zeyfeoğlu, yaşanan hadiseyi gözyaşlarıyla anlatıyor:

“Her şey üst üste geldi. Babam vefat etti, savcılık kardeşim Sercan’ın cenazeye katılmasına izin vermedi. Ölüm günü kendi acımı unuttum, adliye ile cezaevi arasında koşturup durdum, belgeleri hazırlayıp teslim etmeme rağmen izin çıkmadı. Şimdi ise cezaevi kardeşime ve gelinimize bir tercih yapmalarını söylemiş. Görüş günlerinde ya dışarıdaki ailelerinizle görüşebilirsiniz ya da buradaki eşinle. İkisinden birini tercih et diyorlar. Yani bizimle görüşecekler ya da birbirleriyle. İtiraz etmişler, biz de itiraz edeceğiz. Daha ne kadar zulüm yapılabilir, daha ne kadar bir insana işkence edilebilir bilmiyorum…”

Eşi ve çocuğuyla haksız yere tutuklu bulunan Sercan Zeyfeoğlu’ndan ailesi arasında tetcih yapılmaya zorlanması tamamen hukuksuz ve insan haklarına aykırı bir karar olarak nitelendiriliyor.

Bu haksızlıkları yapmanın insanlık suçu olan işkenceyi doğurduğu ve zaman aşımı olmayan işkence suçunu işleyenlerin mutlaka gerçek adalet önünde hesap verecekleri unutulmamalıdır.

https://t.co/V8qoZ8Edyt

https://twitter.com/magduriyettr1/status/1113007978205114369…



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/07/31/ayni-cezaevinde-tutuklu-bulunan-anne-baba-ve-cocuk/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder