2 Ağustos 2019 Cuma

Netflix’in Kurucusu Türkiye hakkında çok fena yanılmış

Netflix’in Kurucusu Reed Hastings’in, Türkiye’de internet yayıncılığına müdahale konusunda, “Öyle bir endişem yok. Biz Suudi Arabistan’da varız, Pakistan’da varız. Yani oralarda sorun çıkmayacak da Türkiye’de mi çıkacak? Böyle bir şey düşünemiyorum…” dediği ortaya çıktı.

BOLD – Dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir düzenleme ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Netflix, BluTV ve Puhutv gibi internet üzerinden yayıncılık yapan kanallar üzerinde denetim yetkisine sahip olması kanuna bağlanmıştı.

Bunun üzerine Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bir yılı aşkın bir süre önce Netflix’in Kurucusu Reed Hastings ile yaptığı röportajla ilgili bir yazı paylaştı.

“Netflix’in patronu o gün bana ne demişti?” başlıklı yazısında Özkök, Hastings’e “Türkiye ve başka bazı ülkelerde internet üzerinden yapılan yayıncılığa da müdahale sinyalleri geliyor. Böyle bir durumda ne yapacaksınız?” şeklinde bir soru yönelttiğini hatırlatarak, Netflix’in patronunun şu şekilde cevap verdiğini kaydetti:

“Türkiye’yi konuşuyorsak öyle bir endişem yok. Biz Suudi Arabistan’da varız, Pakistan’da varız. Yani oralarda sorun çıkmayacak da Türkiye’de mi çıkacak? Böyle bir şey düşünemiyorum…”

Netflix’in bu durum karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Bir Netflix sözcüsü olayları yakından takip ettiklerini açıklamıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder