30 Temmuz 2019 Salı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: S-400’ler NATO’ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından Rus basınının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin NATO için bir sorun teşkil etmediğini söyledi.

BOLD – Çavuşoğlu, S-400 alımının Türkiye-NATO ilişkilerinden çok Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren bir mesele olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, “NATO ile bir sorunumuz yok. Genel sekreterinin ve yardımcısının S-400’lere ilişkin açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, S-400’ler NATO’ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATO’nun faaliyetlerine katkı sağlıyor. Bu mesele hiçbir NATO zirvesinde gündeme getirilmedi.” cevabını verdi.

SURİYE’DE ANAYASA KOMİTESİ KURULMASI

Suriye’deki iç savaşa siyasi çözüm arayışları kapsamında Nur Sultan’da ağustos ayında düzenlenecek görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, “Soğukkanlılığı korumalı ve siyasi sürece daha fazla itina göstermeliyiz. Anayasa Komitesinin kuruluşunu da müzakere edeceğiz. Komitenin kuruluşunu ilan etmek için birlikte çalışıyoruz.” diye konuştu.

ABD’nin S-400 hedefi: “Yaptırım olmaması için operasyonel hale gelmemeli”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder