31 Temmuz 2019 Çarşamba

Erdoğan, Gül ve Kılıçdaroğlu arasında Cumhurbaşkanlığı santrancı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, “Siyasette yeni oyun planı” başlıklı yazısında, Erdoğan, Gül ve Kılçdaroğlu arasında Cumhurbaşkanlığı santrancı oynandığını ve Ekrem İmamoğlu’nun önünün açıldığını yazdı.

BOLD – Selvi yazısında, “Kılıçdaroğlu erken seçim istemiyor çünkü pusuya yatmış, şartların olgunlaşmasını bekliyor. Siyasette yeni bir oyun planı kurgulanıyor. Perde arkasındaki gelişmelere bakınca, acaba diyorum, cumhurbaşkanlığı seçiminde yeni partilere Erdoğan’ı engelleme rolü verilip Ekrem İmamoğlu’nun önü mü açılıyor?

BABABACAN BAGAJI OLAN VEKİL İSTEMİYOR

Selvi, Babacan cephesinden son kulisleri de köşesine taşıdı. Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan’ın, bagajı olan milletvekili transferine sıcak bakmadığı dile getirdi. Babacan’ın bagajıyla gelenlerin seçim döneminde yük olmasından endişe ettiğini yazdı.

YENİ BEYİNLERİ SİYASETE TAŞIYACAK

Selvi yazısında, “Babacan’ın AK Parti’den ayrılanlar şeklinde bir parti kurmak yerine liberal, merkez sağ ve soldan yeni beyinleri siyasete taşımayı amaçladığı söyleniyor. Babacan’ın bir yandan da Erdoğan’ı kolladığı ifade ediliyor. Birlikte yola çıktıkları isimlere göre Babacan’ın Erdoğan faktörünü daha çok dikkate aldığı söyleniyor” ifadelerini kullandı.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

Selvi yazısında şunları kaydetti: “Bu arada Babacan’ın parti programı da konuşulmaya başlandı. Parlamenter sistemi esas alacak olan Babacan’ın kamuoyunun karşısına alternatifli öneriyle çıkması bekleniyor.

1- Güçlendirilmiş parlamenter sistem.

2- Denge ve denetleme mekanizmaları yeniden düzenlenmiş başkanlık sistemi.

Babacan’ı ön plana çıkaran ekonomideki başarısı oldu. Yeni partide de ekonominin ön plana çıkması bekleniyor. Ancak Babacan’ın sadece ekonomi değil, ‘ekonominin önünü açan bir siyasal sistem’ önerisi yapacağı söyleniyor.”

BAYRAMDAN SONRA KIRAN KIRANA MÜCADELE

Selvi, Kurban Bayramı’ndan sonra iktidar cephesinde kıran kırana bir mücadele yaşanacağının altını çizdi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulacak olan yeni partileri hedef alacak. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı ümmeti bölmekle ve ihanet içinde olmakla suçlayacak. Yeni parti kuracak olanlar ise eleştiri oklarını AK Parti’ye yöneltecekler. İki testi çarpışacak. Bir kırılacak ama biri de çatlayacak” diye yazdı.

“Erdoğan’ın tehdidi bizi korkutmaz, tam tersine cesaretlendirir”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder