2 Ağustos 2019 Cuma

Avrupa Ligi’nde skandal; hakem başından yaralandı, maç 35 dakika durdu

UEFA Avrupa Ligi’nde Honved ile Craiova maçında olaylar çıktı. Hakem yaralandı, maç 35 dakika durdu. Penaltı atışlarında turu Romanya ekibi geçse de olaylar faturası ağır olacak.

BOLD – UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu rövanş mücadelesinde Romanya’da Ion Oblemenco Stadyumu’nda Macaristan ekibi Honved ile Romanya ekibi Universitatea Craiova karşı karşıya geldi. 0-0 biten iki 90 dakikanın ardından eşleşme uzatma bölümlerine taşınırken müsabakanın 120. dakikasına girildiği sırada bir skandal yaşandı.

İki takım oyuncularının tartışması sırasında tribünler bir anda alevlendi ve holiganlar sahaya meşale, sis bombası ve pek çok yabancı madde yağdırdı. Kale arkasında yaşanan tartışmayı izleyen Kuzey İrlandalı hakem Arnold Hunter’ın başına yabancı madde yağmuru esnasında çakmak isabet etti. Hunter bir anda yerde kalırken oyun durdu ve sahaya ambulans girdi.

DÖRDÜNCÜ HAKEM MAÇI BİTİRDİ

Oyun yaklaşık 35 dakika dururken hakemler, İngiliz basınında yer alan ifadelere göre, isteksizdi ancak maçı yarıda bırakmadılar. Soyunma odasına çekilen hakemler tribünlerin uzun uğraşlar sonunda yatışmasının ardından penaltılar öncesi kalan bir dakikayı dördüncü hakem Jamie Robert Robinson yönetti ve penaltı atışlarına gidildi.

Penaltı atışlarında kazanan 3-1’le ev sahibi Universitatea Craiova oldu. Honved maçtan sonra bir açıklama yayınlayarak yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Gülen taraf şimdilik Universitatea Craiova oldu ancak UEFA’nın holiganların yaşattıkları ile ilgili değerlendirmesi, Rumen ekibinin canını sıkabilir.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder