1 Ağustos 2019 Perşembe

AKP sistem sorununu koordinatör eliyle çözmeye çalışacak

AKP, bir yılda alarm veren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sorunlarının çözümü için koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma kuracak. Parti içerisinden bir koordinatör atayacak.

BOLD – Koordinatör, Meclis-hükûmet ve parti arasında koordinasyonu sağlayacak. Bakan yardımcılarının etkin bir şekilde inisiyatif almasına dönük adımlar atılacak. Kanun kapsamında olmayan düzenlemeler kararname ile yapılacak.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni hükûmet sisteminin aksayan yönlerinin tespit edilmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında yapılan çalışmalar devam ediyor. Toplantılara bürokratlar, hukukçular ve bazı parti yöneticileri katılıyor.

BAKAN YARDIMCILARI İMZA ATMAKTAN ÇEKİNİYOR

Toplantıda, bakan yardımcılarının yetkisi olmasına rağmen inisiyatif alıp imza atmaktan çekindiği belirtildi. Yapılacak revizyonda, Meclis’in etkinliğinin artırılması, herhangi bir yasal düzenleme hazırlığı sırasında milletvekillerinin görüşünün alınması, bakan yardımcılarının yetkilerini tam olarak kullanarak daha fazla inisiyatif alması gibi konuların masaya yatırıldığı öğrenildi.

TORBA KANUN SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Toplantıda AKP’nin yasa yapma konusunda rutin haline getirdiği torba kanun için de çözüm bulunması gerektiği konuşuldu. Bazı düzenlemelerin kararname ile halledilebileceği belirtilerek, “Bazı bakanlıkların bürokrasisi, en küçük bir düzenlemeyi bile Meclis’ten geçirmek istiyorlar. Hâlbuki belki bir yönetmelikle, belki de Cumhurbaşkanı kararnamesiyle halledilecek bir konu. Hâl böyle olunca bizim de eleştirdiğimiz torba kanun usulüne başvurmak mecburiyetinde kalıyoruz” denildi.

MHP ile AKP arasındaki ‘sistem’ gerginliği erken seçim getirebilir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder