1 Ağustos 2019 Perşembe

Kriz bahane savaş ticareti şahane!

Ankara ile Washington arasındaki S-400 krizi devam ederken Türkiye, ABD’den Boeing’in ürettiği 4 adet Chinook helikopterini teslim aldı. Haberi, ABD Büyükelçiliği duyurdu.

BOLD – Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini almasının ardından ABD, Türkiye’yi F-35 programından çıkardı ve bu uçakları Türkiye’ye satmayacağını duyurdu. Amerikan yönetiminin şimdi Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye’ye yaptırım uygulayıp uygulamayacağı tartışılıyor. Krizin zirveye çıktığı bu dönemde Türkiye, ABD’den Boeing’in ürettiği 4 adet Chinook helikopteri aldı.

AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ TWİTTER’DAN DUYURDU

ABD Türkiye Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada 4 adet CH-47F model Chinook helikopterinin İzmir limanında Türkiye’ye teslim edildiği belirtildi.

ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından teslimatın ve helikopterlerin görüntüleri de paylaşıldı. Twitter mesajında “Bugün Türk Kara Kuvvetleri İzmir limanında 4 adet daha Boeing CH-47F Chinook helikopterlerini teslim aldı. Türkiye artık 11 adet en yeni ve en gelişmiş çift pervaneli ağır nakliye helikopterine sahip” ifadeleri kullanıldı.

BOEING CH-47F CHINOOK HELİKOPTERLERİ

Ağır yük helikopteri CH-47 Chinook, Boeing firması tarafından üretiliyor. Çift motorlu ve diğer helikopter türlerinden farklı olarak pervaneli. Saatteki maksimum hızı 315 kilometreye çıkabiliyor. Askeri birlik, topçu ünitesi ve mühimmat taşıyor. 16 ülke tarafından kullanılıyor.

Yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine de katıldı. Bu helikopter aynı anda 60 personel taşıyabiliyor ve bir F-16 savaş uçağını kaldırıp çekebiliyor.

Ordunun harekât ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye, ABD’den 12 adet Chinook helikopteri almayı planlıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılan heikopterler Kara Havacılık Komutanlığı tarafından kullanılıyor. Bu son teslimatla birlikte Türkiye’ye şu ana kadar 11 adet Chinook helikopteri teslim edildi. Türkiye’ye bu kapsamda ilk teslimat 2016 yılında yapıldı.

Türkiye’nin çıkarıldığı F-35 programına Japonya ortak olmak istiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder