31 Temmuz 2019 Çarşamba

HSK’dan Gezi davasına müdahale: Tahliye isteyen hakimler değişti

Gezi davasında Osman Kavala’nın tahliyesi yönünde oy kullanan hakimlerin görev yeri değiştirildi. Hâkimler ve Savcılar Kurulu yetki kararnamesiyle Gezi davasına bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin üyeleri davadan alındı.

BOLD Gezi Parkı eylemlerini finanse ettiği suçlamasıyla 638 gündür tutuklu olan iş adamı Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 16 kişinin ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan yargılandığı davanın 24 Haziran’daki celsesinde Kavala’nın tahliyesi yönünde oy kullanan üye hakim Mahmut Başbuğ, 10 Temmuz’daki HSK kararnamesinde mahkeme başkanı yapılmıştı.

HSK, yetki kararnamesiyle Gezi davasına müdahalede bulundu. Önceki gün ‘Adli Yargı Hâkimlerinin Müstemir Yetkilerinin Belirlenmesi ve Yeniden İnceleme Taleplerinin Değerlendirilmesine İlişkin Duyuru’ yayımlayan HSK Birinci Daire, Gezi davası yargılamasını yapan heyetin bir üyesi hariç tümünü dağıttı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin iki heyet halinde çalışmasına karar veren HSK, ilk heyeti Gezi davasına ve bu davayla bağlantılı olarak gelebilecek diğer davalara sorumlu atarken, ikinci heyetin geri kalan tüm davalara bakmasına hükmetti.

TAHLİYE OYU VEREN BAŞKAN DEĞİŞTİ

Cumhuriyet’in haberine göre, Gezi davasına bakacak birinci heyetin başkanlığına Galip Mehmet Perk, üyeliklerine ise Talip Ergen, Ahmet Tarık Çiftçioğlu getirilirken, Mahmut Başbuğ ise ikinci heyetin başkanlığına atandı.

ÜYELER DE DAVADAN ALINDI

Gezi davasına bakan ve bir diğer tutuklu Yiğit Aksakoğlu’nun tahliyesi yönünde oy kullanan mahkeme üyeleri Sercan Karagöz, Hasibe Doğan ve Şule Yıldız ikinci heyet üyeliğine gönderildi.

Birinci heyet Gezi davasının yanı sıra Adnan Oktar davasına da sorumlu atandı.

HSK’nın Yetki Kararnamesi yayımlandı: Gezi Davası’nın hakimi değişti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder