2 Ağustos 2019 Cuma

Minik Leyla’nın ölümüyle ilgili aşiret kararı alınmış!

Ağrı’da 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede aşiretin olayı kapatma kararı aldığı belirtildi.

BOLD – Baba Nihat Aydemir’in kuzeni Erol Dursun’un iddianamede yer alan ifadesine göre Leyla’nın ölümünün ardından aşiret reisinin katılımıyla toplantı yapıldı. Olayı kapatmak amacıyla kızın kendi başına 18 gün boyunca yürüdüğünün anlatılması, köylülere de konunun böyle aktarılması kararı alındı.

AĞIR CEZALAR İSTENİYOR

Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili yaklaşık 1 yıl sonra hazırlanan iddianame, Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede tutuklu Mehmet Ali Aydemir ile Leyla’nın amcaları Musa Aydemir (28), Yusuf Aydemir (42) ve köylülerden B.D. (47) ile eşi H.D. (55), A.A. (37) ve eşi Y.A. (40) hakkında ‘çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 14’er yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

KÖYDE KAYBOLMUŞTU

Ağrı merkezde yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin kızları Leyla, 15 Haziran 2018’de dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde kayboldu. Günlerce aranan, bulunması için yurt genelinde seferber olunan Leyla’nın, 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisinde su içinde yüzüstü duran cansız bedeni bulundu. Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir (32), gözaltına alınırken 18 Temmuz’da ‘kasten öldürme’ suçundan mahkemece tutuklandı.

Gökhan Açıkkollu’nun ölüm anına ilişkin ilk kez yayınlanan görüntüler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder