3 Ağustos 2019 Cumartesi

Kayıp iki isim için Cumartesi Annelerinden çağrı

Cumartesi Anneleri, şubat ayında kaçırılan 6 kişiden Emniyete teslim edilmeyen Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen için çağrı yaptı. İki ismin de bulunması için etkili bir soruşturma istendi.

BOLD – Aylar önce MİT tarafından kaçırıldığı bilinen 6 kişiden Salim Zeybek, Yasin Ugan, Erkan Irmak ve Özgür Kaya’nın 29 Temmuz’da ortaya çıkmasının ardından kamuoyu kayıp iki isme odaklandı. Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen’in nerede olduğu merak edilirken Cumartesi Anneleri iki hafta aradan sonra yeni bir buluşma gerçekleştirdi.

Cumartesi Annelerinin 749’uncu buluşmasında gündemde yine MİT’in kaçırdığı isimler vardı. Buluşmada, şubat ayında kaçırılan 6 kişiden hala Emniyete teslim edilmeyen Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen için çağrı yapıldı. İnsan Hakları Aktivisti ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, etkili bir soruşturma başlatılması istendi.

Tanrıkulu, Emniyette bulunan 4 ismin avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmediğini vurguladı. Polisleri uyaran Tanrıkulu, “Zorla kaybedilme suçuna ortak oluyorsunuz. Bu suçlarda zaman aşımı yok. Yarın size hiçbir siyasetçi sahip çıkmaz” dedi.

İşte Cumartesi Annelerinin çağrısı:

Kaçırılan Salim Zeybek, Yasin Ugan, Erkan Irmak ve Özgür Kaya Ankara Emniyetinde gözaltında

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder