28 Kasım 2019 Perşembe

AKP’li başkandan mağdur vatandaşa: ‘Daha çok oyla seçildik, cevap vermeye mecbur değiliz’

GOP’un AKP’li Belediye Başkanı, evlerinin akıbeti konusunda cevap isteyen kentsel dönüşüm mağduruna, bir önceki seçime göre daha fazla oy aldığını söyleyerek ‘cevap vermek zorunda değiliz’ dedi.

BOLD- İstanbul Gaziosmanpaşa’da 7 yıl önce başlayan ve hala devam eden kentsel dönüşüm nedeniyle evlerinden olan ve yıllardır kirada yaşayan mağdurlar, belediyenin evleri hızlı bir şekilde inşa ve teslim etmesi için her çarşamba belediye önünde eylem yapıyor. Geçen ay gerçekleştirilen eylemde belediye çalışanları ve güvenliği ile mağdurlar arasında arbede yaşanmıştı.

KAYITTA MISIN?

Bir kentsel dönüşüm mağduru da bu konuyu GOP’un AKP’li Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’ya sordu. Vatandaşın cep telefonu ile kaydettiği, diyaloğun görüntüleri sosyal medyada dolaşıma girdi. Videoda Başkan Usta, mağduriyetler konusunda cevap isteyen kişiye, kameraya çekip çekmediğini sordu. Evet yanıtını alan Başkan Usta ‘Onlara cevap vermeye mecbur değiliz. GOP halkı bizi 2019’da 2014’ten daha fazla oyla seçti. Demek ki vatandaşa hem açıkladık hem hesap verdik. Vatandaş bize güvendi yetki verdi’ diye konuştu.

EYLEMCİLERİ SUÇLADI

Eylem yapan mağdurların sayısının her geçen gün azaldığını söyleyen Usta, mağdurları muhalif siyasi partilerle ortak hareket ederek meydanlara indiğini öne sürdü.

Fidye için kaçırılan esnaf Adem Özdaman’ın avukatı: Müvekkilim savcılık makamında suçlu muamelesi gördü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder