30 Kasım 2019 Cumartesi

İş adamlarıyla buluşan üç lider “bağımsız yargı” dedi

Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu, Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Kurulunda bir araya geldi. Liderler hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı vurgusu yaptı.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve aralık ayı içerisinde parti kurmaya hazırlanan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Genel Kuruluna katıldı.

YARGININ BAĞIMSIZ OLMADIĞI ÜLKE GELİŞEMEZ

Burada bir konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin olmadığı, hukukun üstünlüğünün olmadığı, yargının bağımsız olmadığı, adaletin olmadığı bir ülke gelişmez, büyümez. Adaleti görmezden gelirseniz, ‘Benim her söylediğim kanundur, her söylediğim adalettir.’ anlayışına teslim olursanız, Türkiye büyümez” dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu da fırsatları değerlendirme, vizyon üretme ve krizleri yönetmenin en asgari şartının düşünce özgürlüğü olduğunu anlattı. Krizleri yönetilmek için bütün fikirlere açık bir kriz yönetim stratejisinin uygulanması gerektiğini anlatan Davutoğlu, krizlerin konuşulmasının düşünce özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olacağını söyledi. Hukukun üstünlüğünün önemini dile getiren Davutoğlu, rasyonel ekonomi yönetiminin hamasetle ve psikolojik dürtüleri tahrik ederek olamayacağını söyledi.

ADALETİN OLMADIĞI YERDE HUZUR VE BARIŞ OLMAZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da adaletin tam olarak gerçekleşmediği bir yerde huzuru ve barışı aramanın mümkün olmadığını söyledi. Gelir dağılımı adaletinin sağlanması gerektiğini aktaran Karamollaoğlu, “Sosyal demokratik anlayışa sahip olan arkadaşlar genelde gelir dağılımının artmasından çok adil olmasının üzerinde dururlar. Toplu sözleşmeye girerken hep açlık sınırında sözleşme yapmaya mecbur muyuz? Halbuki çalışan insanın cebine girecek para doğrudan doğruya tekrar iş adamının cebine girer. Yeter ki sosyal adalet gerçekleşsin” dedi.

Kim bu milyonerler?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder