28 Kasım 2019 Perşembe

“Tahir Elçi’nin ardından huzurumuz, hürriyetimiz, umutlarımız eksildi”

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucusu, Diyarbakır Baro Başkanı avukat Tahir Elçi cinayetinin üzerinden tam 4 yıl geçti. Elçi, Diyarbakır’da anıldı.

BOLD – İnsan hakları savunucusu Tahir Elçi için 28 Kasım 2015’te öldürüldüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’nin önünde anma programı düzenlendi. Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çok sayıda baro başkanı, avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı anmada, cinayetin aydınlatılması istendi.

Türkan Elçi, eşi için yazdığı mektubu okudu. ‘Yine Dört Ayaklı kapına geldik’ diyen Elçi, “Bu dar sokakta eksilen sendin, çoğalan ölümdü. Ardından her şey biraz daha eksildi. Mesela huzurumuz hürriyetimiz umutlarımız eksildi” dedi.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET…

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaptıktan hemen sonra öldürüldü. Üzerinden 4 yıllık bir süre geçmesine rağmen, Diyarbakır’ın ortasında, güpegündüz işlenen cinayete yönelik soruşturmada hiçbir şüpheli bulunamadı.

OHAL’de işkenceyi belgedi, işkencecileri memuriyetten attırıp hapse mahkum ettirdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder