27 Kasım 2019 Çarşamba

Lewandowski kimsenin yapamadığını yaptı tarihe geçti

Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’in Kızılyıldız’ı deplasmanda 6-0 mağlup ettiği maçta Lewandowski, daha önce kimsenin gerçekleştiremediği bir başarıya imza atarak tarihe geçti.

BOLD – UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Bayern Münih, deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaştı. Alman ekibinin 6-0 gibi farklı bir sonuçla galip geldiği karşılaşmada Robert Lewandowski, dünyada hiçbir futbolcunun henüz gerçekleştiremediği kırılması güç bir rekora imza attı.

TAM 4 GOLE İMZA ATTI

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Bayern Münih, 14. dakikada Leon Goretzka ile 1-0 öne geçti. İlk yarısı bu sonuçla sona erek karşılaşmanın ikinci yarısında Lewandowski sahneye çıktı. Tam anlamıyla şov yapan Polonyalı golcü, biri penaltıdan olmak üzere dört gole imza attı. Bayern Münih’in son golü Corentin Tolisso ile 89. dakikada geldi. Lewandowski, attığı dört golle sadece Bayern Münih’in farklı galibiyetine katkıda bulunmadı, inanılması güç bir de rekorun da sahibi oldu.

15 DAKİKADA 4 KEZ AĞLARI SARSTI

Bayern Münih’in 53. dakikada kazandığı penaltıda topun başına geçen Lewandowski, farkı ikiye çıkaran golü ağlara bıraktı. Bu golden sonra takımının hücum hattında ağırlığını ortaya koyan Lewandowski, peş peşe ağları sarsmaya devam etti. 60, 64 ve 68. dakikalarda üç kez daha sahneye çıkan yıldız golcü, 15 dakikada içinde dört gole imza atmayı başardı. Lewandowski böylece, Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta en kısa sürede 4 gol atan oyuncu oldu. Bu sonuçla Bayern Münih, puanını 15 yaparak B Grubu’nu lider bitirmeyi garantiledi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE MESSİ İLE BİRLİKTE TEK

Polonyalı santrfor, aynı zamanda Lionel Messi’yle birlikte Şampiyonlar Ligi’nde ikinci kez bir maçta dört gol atan iki oyuncudan biri oldu. Lewandowski daha önce de 2012-13 sezonunun yarı finalinde Borussia Dortmund’un Real Madrid’i 4-0 yendiği maçta takımının bütün gollerini kaydetmişti.

Öte yandan Lewandowski, Şampiyonlar Ligi’ndeki üçüncü hat-trick’ini de yaparken, bu dalda da sekiz hat-trick’i bulunan Messi ve Cristiano Ronaldo’nun ardından üçüncü sıraya yerleşti. Sezona inanılmaz bir giriş yapan Lewandowski, forma giydiği tüm turnuvalarda yalnızca 20 maçta 27 gole ulaşmış oldu. Bundesliga’da şu ana kadar 16 defa ağları sarsan Polonyalı yıldızın, Şampiyonlar Ligi’nde 10, Almanya Kupası’nda da bir golü bulunuyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder