28 Kasım 2019 Perşembe

Bahçeli’den erken seçim açıklaması: “Herkes hesabını 2023’e göre yapsın”

Devlet Bahçeli, erken seçim taleplerinin yanlış olduğunu söyledi. “Parti olarak seçimin zamanında yapılması kararındayız. Bundan da taviz vermeyiz” diye konuştu.

BOLD – MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesine, çok konuşulan erken seçim ihtimallerini değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin normal tarihi Haziran 2023’tür” dedi.

AKP DE AYNI KARARDA

AKP’nin de kendileriyle aynı kararda olduğunu belirten Bahçeli, “Erken seçim talepleri yanlıştır. Parti olarak seçimin zamanında yapılması kararındayız. Bundan da taviz vermeyiz. AKP’de aynı karar ve duruşu görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Herkes hesabını 2023’e göre yapsın. Milletimiz seçimlerden yorulmuştur. Cumhur İttifakı, 2023 Lider Ülke Türkiye’nin inşası için çalışacaktır. Daha yapılacak çok işimiz vardır. Siyasi polemikle geçecek vakit yoktur. Boşa kaybedecek zaman da yoktur. HDP’nin peşine takılan CHP, İP ve SP’nin hali acıklıdır” dedi

MEYDAN OKUSALAR NE YAZAR

HDP’de sine-i millete dönme tartışmalarının başladığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Onların ne işi olur sine-i milletle, onların dönüp dolaşacakları yer Kandil’in mağara kovuklarıdır, terörün sine-i melanetidir. Meydan okuyorlarmış, okusalar ne yazar okumasalar ne çıkar? Bizim durduğumuz yer bellidir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, hükumete girmek için parlamenter sistem şartını öne süren İyi Partili Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a da verdi veriştirdi. “Lütfü Türkkan denilen şahsın ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Kendi partisi bile ayaza bıraktı. Rezil oldu. Bitmiş tükenmiş bir şahsa diyecek başka bir şey de olmamalıdır.”

Devlet Bahçeli, normal şartlarda 3 Kasım 2019’da yapılması gereken fakat 24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasında önemli rol oynamıştı. Bahçeli erken seçimi ilk telaffuz eden isim olmuştu.

AKP’li vekilin makamında intihar: ‘Öleceğim, sebebi de sizsiniz’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder