26 Kasım 2019 Salı

Davutoğlu, sembolik Cumhurbaşkanlığı önerecek

Yeni parti hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti programında Cumhurbaşkanının sembolik olduğu pür parlamenter sistem önerisinin yer alacağı belirtildi.

BOLD– Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aralık ayının ilk yarısında resmen kurmayı planladığı partinin program ve tüzük taslakları tamamlandı. Kulislere göre programda, yönetim sistemiyle ilgili olarak “eski parlamenter sistem ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” yerine Cumhurbaşkanı’nın sembolik olduğu, kuvvetler ayrılığının güçlü şekilde vurgulandığı “pür parlamenter sistem” önerilecek.

PARTİNİN ADI BELİRLENECEK

Cumhuriyet’in haberine göre, 60 kişi olarak düşünülen kurucular kurulunda sayının artacağı belirtiliyor. Davutoğlu’nun, kurucular kurulu listesi oluştuktan sonra tüzük ve program taslaklarına son şeklinin verilmesi için kurucularla birlikte Ankara’da bir çalışma kampı düzenleyeceği belirtiliyor. Bu toplantıda, partinin adı ve ambleminin ne olacağı, kuruluş tanıtımının nasıl yapılacağı da netleştirilecek.

GENEL MERKEZ BİNASI

Öte yandan partinin genel merkezi için bina arayışı içinde olan Davutoğlu ekibi, İyi Parti’nin genel merkezinin de bulunduğu Çankaya’ya bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bir binanın kiralanması üzerinde duruyor.

“Ülke karanlık bir tünele girdi” diyen Babacan: Kendimi vebal altında hissediyorum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder