30 Kasım 2019 Cumartesi

Ethem Sancak’ın akrabası Murat Sancak kana doydu!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a aşkını ilan eden iş adamı Ethem Sancak’ın akrabası Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ’nin, ithalatı yasak olan 3 ay ömürlü kan ürünlerini ucuza ithal edip yüzde 1800 kârla sattığı ortaya çıktı.

BOLD – Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen yerli kan ürünü üretilmesi amacıyla başlatılan projede ihale verilen Ethem Sancak’ın akrabası Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ adlı firmanın, 3 ay kullanım ömrü kalan ürünleri ithal ettiği ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yasak olmasına karşın Avrupa’da üç ay kullanım ömrü kalmış ürünlerin yok pahasına ülkeye sokulup yüzde 1800 kârla hastalara ve eczanelere fatura edildiğini söyledi.

İHALE 12 YILLIĞINA MURAT SANCAK’A VERİLDİ

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde yürütülen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Kızılayı’nın da yer aldığı kan ürünü üretme projesinde skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Proje çerçevesinde, 2017 yılında 12 yıllığına Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ’ye verilen ihalenin ardından gelinen aşama akılları karıştırdı.

HİÇ KAN TOPLAMA MERKEZİ KURMAMIŞ

CHP’li Özel, “Bu firma Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az miadı olan kan ürünü sokulması yasakken Avrupa’da üç ay miadı kalmış kan ürünlerini bedavaya, yok pahasına sokup yüzde 1800 kârlarla hastalara ve eczanelere fatura etmektedir. Söz konusu ihale kapsamında Türkiye’de 5 kan toplama merkezi kurulması gerekirken iki yıllık süre zarfında ne bir tek toplama merkezi için faaliyetlere başlanmış, ne bir tek çivi çakılmıştır” dedi.

7 yıldır cezaevinde yatan Londra saldırganı şartlı tahliye ile salınmış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder