27 Kasım 2019 Çarşamba

CHP, çete iddiasını İnce’den dinleyecek, gerekirse komisyon kurulacak

CHP, hakkındaki haberlerle ilgili düzenlediği basın toplantısında parti içerisindeki ‘çete’ iddialarını gündeme taşıyan Muharrem İnce’yi dinleme gerekirse komisyon kurma kararı aldı.

BOLD – Muharrem İnce, Saray’a giderek Erdoğan’la CHP’nin başına geçmeyi görüştüğü haberleri sonrası düzenlediği basın açıklamasıyla CHP Genel Merkezdeki ‘çete’ iddialarını gündeme taşımıştı. Muharrem İnce bu iddialarını, hakkında çıkan haber sonrası 8 dakika görüştüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da aktardı. Kılıçdaroğlu kendisini daha sonra dinleyeceğini söylemesine rağmen, İnce düzenlediği basın toplantısıyla ‘çete’ iddialarını kamuoyu ile paylaştı.

ÇETE İDDİASI GAFLETTİR

Gazetecilerin İnce’nin iddiaları ile ilgili sorularına Kılıçdaroğlu, “CHP içinde çete bulunduğunu söylemek gaflettir, bühtandır (kara çalmadır)” diye konuşmuştu. Dün yapılan CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında gelen kulis bilgilerde da Kılıçdaroğlu’nun, kendisinden haber beklemeden basın toplantısı yapan Muharrem İnce ile görüşmekten vazgeçtiği belirtilmişti.

CHP TUTUM DEĞİŞTİRDİ

Sözcü gazetesinin haberine göre tutum değiştiren CHP’li kurmaylar tartışmanın durulmasından sonra Muharrem İnce’nin genel merkeze çağrılarak dinleneceğini ve gerekirse iddialarını araştırmak üzere bir komisyon kurulabileceğini kararına vardı.

Abdullah Gül, Şehir Üniversite’si için Erdoğan’ı aramış: ‘Burayı beraber açtık…’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder