27 Kasım 2019 Çarşamba

Devleti yönetenlerin kafası karışık: MSB “Barış Pınarı sona erdi” dedi, MGK “Sürdürülecek” diyor…

Savunma Bakanlığı, “Barış Pınarı Harekatı sona erdi” dese de Milli Güvenlik Kurulundan tam tersi açıklama geldi. Harekatın, amacına ulaşana kadar sürdürüleceği bildirildi.

BOLD Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Barış Pınarı Harekatı’nın amacına ulaşana kadar sürdürüleceğini açıkladı. Ancak Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ABD ve Rusya’yla yapılan mutabakatların ardından harekatın sona erdiğini ifade etmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 4 saat 10 dakikalık MGK toplantısında Suriye sorunu ele alındı. MGK toplantısından sonra yayınlanan bildiride, Ankara’nın Barış Pınarı Harekatı’nı amacına ulaşana kadar sürdüreceği kaydedildi.

Bildiride, “Bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkıda bulunan harekatın amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu vurgulanmıştır” denildi.

HAREKAT SONA ERMİŞ DURUMDA

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yarbay Nadide Şebnem Aktop geçtiğimiz gün bakanlıkta düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında, ABD ve Rusya’yla Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili mutabakatların ardından “Barış Pınarı Harekatı sona ermiş durumda, bizim yaptığımız; harekat alanında keşif-gözetleme, mayın, EYP temizliği faaliyeti. Harekat bölgesinin çevresinden zaman zaman tacizler ve sızmalar olabiliyor. Burada yapılan, meşru müdafaa hakkı kapsamında karşılık verilmesidir. Bunun dışında yeni bir yerleşim bölgesinin ele geçirilmesi gibi bir faaliyet söz konusu değildir. ABD ve Rusya ile imzalanan mutabakata harfiyen uymaktayız” demişti.

LAVROV’DAN SURİYELİ KÜRTLERE ÇAĞRI

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) ABD’nin desteğine güvenmemeleri yönünde uyardı.

Kürtlerin ABD desteğine bel bağlamalarının onlara iyi bir getirisi olmayacağını ifade eden Lavrov, Kürt grupların, Türkiye ile Rusya arasında varılan ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyonunu durduran mutabakata bağlı kalmadığını dile getirdi.

RESULAYN’DA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Öte yandan Rasulayn’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 17 kişi öldü, 20’den fazla kişi yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Canilikte DEAŞ’ı aratmayan terör örgütü PKK/YPG, Fırat’ın doğusundaki masum sivillere yönelik bombalı araç saldırılarını sürdürüyor. Bebek katilleri bu defa Rasulayn’ın batısındaki Tel Halef köyünde patlattıkları bombalı araçla 17 kişiyi katlederken, 20’den fazla kişiyi de yaraladı.” ifadeleri kullanıldı.

NATO zirvesi öncesi Ankara semalarındaki F16’ların anlamı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder