29 Kasım 2019 Cuma

“Yediler, yediler doymadılar” diyerek Erdoğan’ı eleştiren yaşlı kadını misafirlikte gözaltına aldılar

İstanbul Çatalca’da pazar alışverişi yaparken çıkan tartışmada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştiren 63 yaşındaki Dürdane Ö, kendisini şikayet eden bir kadının ihbarı üzerine gittiği misafirlikte gözaltına alındı.

BOLD – İstanbul’un Çatalca ilçesinde Dürdane Ö, pazar alışverişi yaparken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve partisini eleştirdi. Jandarmaya şikayet edilen kadın gittiği misafirlikte gözaltına alındı.

KÖYDE GÖZALTINA ALINDI

Olayı sosyal medya üzerinden duyuran Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Çatalca savcısının, Dürdane Ö. hakkında gözaltı talimatı verdiğini ifade etti. Dürdane Ö’nün, Çatalca merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Kabakçı köyündeki bir arkadaşının evinden jandarma ve polis tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

AVUKAT GÖREVLENDİRİLEMİYOR

Dürdane Ö’nün avukatı olmadığının hatırlatıldığında, savcının ise “Şüpheli, beş yılın altındaki suçlarda Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) talep edemez” yanıtını verdiği öne sürüldü. Savcının “Beş yıl altındaki suçlarda CMK avukatı istenemez” sözünün kanuna aykırı olduğunu ve böyle bir usulün olmadığını belirten Yarkadaş, 63 yaşındaki kadının savunma hakkının gasp edildiğini söyledi. Yarkadaş ayrıca 63 yaşındaki kadının ilaçlarını yanına almasına bile izin verilmediğini belirtti.

“YEDİLER, YEDİLER DOYMADILAR”

Pazarda yaşanan tartışmaya ilişkin de bilgi veren eski CHP’li vekil şu ifadeleri kullandı: “63 yaşındaki kadının geceyi karakolda geçirmesine sebep olan söz ise şu: ‘YEDİLER, YEDİLER DOYMADILAR…’ Evet; pazarda yaşanan bir tartışmada söylenen bu söz yüzünden 63 yaşındaki bir kadın haksız ve hukuksuzca gözaltında…”

O hesaptan AKP’nin zengin çocukları paylaşımı: Şatafat ve lüks yaşam!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder