29 Kasım 2019 Cuma

Fuat Oktay, ‘Siyah Transporter’ sorusunu duyunca Gergerlioğlu’nun mikrofonunu kapattırdı

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’nun önergelerine cevap vermeyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçe görüşmelerinde zor anlar yaşadı. Oktay, gözaltındaki kayıpları soran Gergerlioğlu’nun mikrofonunu kapattırdı.

BOLD – OHAL döneminde KHK’yle ihraç edilen ve şubat ayında kaçırıldıkları öne sürülen 6 kişiden 4’ü, 29 Temmuz tarihinde Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde bulundu. Gergerlioğlu konuyla ilgili daha önce defalarca Fuat Oktay’a önergeler verdi, ancak yanıt alamadı. 15 Temmuz’dan sonra çok sayıda kayıp yaşandığına dikkat çeken Gergerlioğlu, bugün TBMM Cumhurbaşkanlığı Bütçe Komisyonu’nda adam kaçırmaları tekrar gündeme taşıdı. Oktay’a “Sorularıma yanıt istiyorum” dedi.

‘BEYAZ TOROS GİTTİ, SİYAH TRANSPORTER GELDİ’

Gergerlioğlu, Ankara’da gözaltına alındıktan sonra aylarca kendilerinden haber alınmayan ancak daha sonra TEM’de bulunan 4 kişiyi hatırlattı. “Dönemin beyaz Toroslarını ortadan kaldıracağız denen bir iktidar bu döneme ‘siyah transporterlar’ kavramını ekledi” diye konuştu.

Gergerlioğlu’nun konuşması sürerken Oktay, “Bu şeylerin tamamını reddediyorum” dedi. Gergerlioğlu da “Peki AİHM’e niye yanıt vermediniz?” sorusunu sorar sormaz mikrofonu kapatıldı.

İşkenceyi belgeleyen Ercivan Özcan: “Korkmayın, hakkınızı arayın”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder