27 Kasım 2019 Çarşamba

Furkan gönüllülerine polis müdahalesi: “Kes sesini sen mi vatandaşsın?”

Alpaslan Kuytul için eylem yaparken polis şiddetine maruz kalan bir kadının “Vatandaşa böyle muamele yapamazsınız” sözlerine polisten, “Sen mi vatandaşsın” yanıtı geldi.

BOLD – Polisin Furkan Vakfı üyelerine yönelik kötü muamelesi bir kez daha görüntülendi. Daha önce çocukları ile birlikte tutuklu Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul için Gaziantep’te eylem yapan vakıf üyeleri polisin biber gazlı sert müdahalesiyle karşılaşmıştı. Anne ve babalarıyla basın açıklamasına gelen çocuklar gazdan etkilenmişti.

GAZİANTEP’TEN SONRA ADANA VE ANKARA’DA

Geçen hafta sonu Adana ve Ankara’da vakıf üyeleri eylemlerine devam etti. Polis, göstericilerin taktıkları atkıları bahane ederek 50 vakıf üyesini gözaltına aldı. Polisin özellikle kadın vakıf üyelerine tutumu çok sert oldu. Kadınlar çocuklarının gözleri önünde karga tulumba gözaltına alındı. Çocuğuyla konuşmak isteyen bir anne, erkek polis tarafından tartaklandı.

VATANDAŞA BUNU YAPAMAZSIN

Polisin, özellikle kadın vakıf üyelerine yönelik kötü muamelesini gösteren bir video daha sosyal medyada dolaşıma girdi. Görüntülerde, Ankara Sıhhiye’de gözaltına alınan kadın eylemciler kendilerine şiddet uygulayan erkek polislere “Vatandaşa böyle muamele yapamazsınız” diye uyarıyor. Kadın sözlerine sinirlenen polis memuru da “Kes sesini be, sen misin vatandaş” diyerek cevap veriyor. Sosyal medyada yayılan görüntüler büyük tepki topladı.

Ağlayan çocuklarının gözleri önünde annelerini tartaklayarak gözaltına aldılar

Aralarında çocukların da olduğu Furkan Gönüllülerine biber gazlı ve coplu müdahale

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder