30 Kasım 2019 Cumartesi

Trump NATO Zirvesinde Erdoğan ile görüşmeyecek

ABD’li üst düzey bir hükumet yetkilisi, gelecek haftaki NATO zirvesi sırasında ABD Başkanı Donald Trump ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında ikili görüşme yapılmayacağını açıkladı.

BOLD – Donald Trump’ın 3-4 Aralık’ta Londra’da düzenlenecek NATO zirvesindeki temasları hakkında telekonferans üzerinden gazetecilere brifing veren yetkili, Erdoğan ile ikili bir görüşmenin planlanıp planlamadığı sorusunu yanıtladı. Yetkili, “Erdoğan daha birkaç hafta önce buradaydı. NATO zirvesinde ayrı bir ikili görüşme programda görünmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok İttifak üyesinden S-400 radar sisteminin aktive edilmesi konusunda kaygılar işiteceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

DİPLOMASİNİN ZEMİNİ

Brifingde bir gazeteci, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonuna tepkiler ve Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la girdiği söz dalaşını hatırlattı. Türkiye’yle alakalı hususların zirvede ne kadar gündeme geleceğine yönelik bir soru da yöneltti. Amerikalı yetkili, “Diplomasi çıkarma değil, toplama oyunudur. İttifak, Türkiye’yle uyum içerisinde olmakla, uyum içerisinde olmamaya kıyasla daha güçlüdür. Bu nokta, Başkan’ın Türkler’le yürüttüğü diplomasiye de zemin teşkil etmektedir” dedi.

Ret alan herkes göreve başlayacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder